torstai 4. joulukuuta 2014

LUUKKU 4: KINDERPIIRAKKA

Sain kuluneena syksynä maistaa ystäväni Kaisan leipomaa kinderpiirakkaa enkä voinut lopettaa sen syömistä. Ihan totta. Kykenin vyörymään pois lusikan ja lautasen ääreltä vasta, kun fyysinen oloni oli aivan  järkyttävä. Siitä tiesin, että tämä piirakka tulee niin olemaan lempileivonnaiseni. Ah, oispa tätä jääkaapissa aina!
 

KINDERPIIRAKKA (pellillinen) 

6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa
Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
200-300 g maitosuklaata
25 g valkosuklaata
1. Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Hämmennä nesteet puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
2. Paista piirakkaa 30-35 min 200 asteessa. Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
4. Sulata suklaat mikrossa erillisissä astioissa. Levitä maitosuklaa nopeasti kovettuneen kreemin päälle. Valuta valkosuklaasta raitoja piirakan päälle. (Marmorikuvion saat vetämällä esimerkiksi sukkapuikon päällä raitoja vielä sulaan suklaaseen.)

4 kommenttia:

  1. Voi jestas, nyt on kyllä niin mahtavan kuuloinen herkku, että tämä menee To Do -listalle samantien. Tosin tämä kuulostaa myös melko vaaralliselta. Minulle käy ihan varmasti samoin kuin sinullekin ja lopetan syömisen vasta kuin olo on ihan kamala. Noh, eiköhän se ole sen arvoista ja kerrankos sitä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kieltämättä ihan käsittämätön torttu! Sopisi tosin ehkä paremmin pääsiäiseen, mutta en mä halunnut tätä ilosanomaa sine asti marinoida :D. Toivottavasti olet jo leiponut ja tykännyt :)

      Poista
  2. Kinderpiirakka! Voi aah, tätä on ehkä vähän pakko kokeilla. Suurkiitos taas joulukalenterista, kuuluu suosikkeihin! Ehkä joskus uskallan kokeilla vastaavaa oman blogin puolella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Vai kokeilitko jo? Mitä tykkäsit? :)

      Tämä joulukalenterin väsääminen on kyllä aika hullun hommaa, mutta auttaa mukavasti, jos on koko syksyn bloggaamatta muuta ;D.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...