sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Uuden vuoden hummus


Perinteikkäiden sipsien, dippien ja patonkien listaa jatkettiin tänä uutena vuotena allekirjoittaneen perunasalaatilla ja hummuksella. Salaatin ohjetta täällä tuskin tullaan näkemään, mutta samettisen hummuksen kyllä. (Olkoonkin, että ruma Ikea-kippo tappoi sen esteettisyyden.)


1 tlk kikherneitä
2 rkl sitruunamehua
1,5 rkl tahinia
2 valkosipulinkynttä
0,5-1 dl oliiviöljyä
suolaa
hyppysellinen savupaprikajauhetta
seesaminsiemeniä
oliiviöljyä

Mittaa kikherneet, sitruunamehu, tahini, valkosipulinkynnet  ja öljy tehosekoittimeen ja aja hienoksi ja sileäksi. Lisää tarvittaessa joko vettä tai öljyä saadaksesi mahdollisimman silkkisen koostumuksen. Mausta suolalla ja tarkista maku. Kumoa hummus kulhoon ja viimeistele seesaminsiemenillä, savupaprikajauheella ja lorauksella hyvää oliiviöljyä.



3 kommenttia:

  1. Anonyymi5/1/11 22:45

    Olinkin juuri etsimässä hyvää hummusohjetta, joten kiitokset tästä. Hyvää oli!

    VastaaPoista
  2. UU! Hummus on niin hy-vää!

    VastaaPoista
  3. Ei kai tähän voi muuta lisätä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...