POHJA
200 g digestive-keksejä
1 dl sulatettua voita
1 rkl sokeria
TÄYTE
5 keltuaista
1 tlk (400g) kondensoitua makeaa maitoa
1 dl limeteistä puristettua mehua
1 rkl raastettua limetinkuorta
1. Murenna digestive-keksit esim. monitoimikoneella aivan hienoksi. Sekoita murupohjan ainekset keskenään. Painele vielä lämmin seos tiiviisti piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasossa 150°C:ssa 10 minuuttia, nosta pois ja anna vuoan jäähtyä ritilällä. Nosta uunin lämpö 175°C:een.
2. Vatkaa keltuaisia puhtaassa kuivassa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi ja sakeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seos hieman sakenee. Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Kaada seos piirasvuokaan.
3. Kypsennä 10 minuuttia uunin keskitasossa ja jäähdytä. Laita jäähtynyt piiras pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi. Täytteen tulee olla kiinteä muttei kovaksi jäätynyt.
4. Ota piiras pakastimesta esiin 15-20 minuuttia ennen tarjoilua ja tarjoile viileänä. Vatkaa halutessasi kerma ja tomusokeri vaahdoksi ja koristele piiras kermavaahdolla. Voit käyttää koristeluun myös limetinviipaleita tai -kuorisuikaleita.
No ei oo mikään reppana, vaan aivan järjettömän herkullisen näköistä! Kiitos reseptistä, tää läks nyt kyllä vappupiknik-menulle. Naa-am.
VastaaPoistaEn voi muuta kuin suositella. Itelläkin tämä nousi suosikkileivonnaisten top viitoseen :)
VastaaPoistaTestasin tämän ja voi NAM!!
VastaaPoistaMiten noin yksinkertaisilla aineksilla voi syntyä jotain niin hyvää..
Se maito ei ollut kovin houkuttelevan näköistä ja sainkin suostutella miestä jonkin aikaa maistamaan valmista tuotosta kun oli ensin nähnyt maidon.. :)
-Mari
Mari: kondensoitu maito on kyllä aika jännää litkua. Itekin käytin sitä ensimmäistä kertaa vasta tässä piirakassa. Jotkut tekevät siitä toffeeta keittämällä sitä tölkissään kolmisen tuntia. En voi millään käsittää, miten siitä voi muka niin tulla toffeeta.
VastaaPoista