lauantai 17. maaliskuuta 2012

Budjettiruokaa

No olisin minä itsekin yllättynyt, jos olisin muistanut postata ohjeen tähän papu-tomaattikeittoon silloin keskiviikkona, kuten lupasin. Aina ei mene nallekarkit tasan. Eikä etenkään hyvä muisti.


Papu-tomaattikeitto on todellista budjettiruokaa ja niin huojentavan helppo valmistaa, etten ihmettele yhtään, miksi tämä Helsingin Sanomissa aikoinaan julkaistu resepti on taltioitu nyt myös Katja Bäcksbackan Ensimmäiseen ruokakirjaan. En omista opusta, mutta se kuulemma sopii tueksi erityisesti kotoaan pois muuttavan nuoren ensimmäiseen keittiöön (vielä omassa menneisyydessäni saman asian ajoivat yläasteelta säästetyt, ruokatahroilla vuoratut köksänkirjat, joten suunta on ehdottomasti ylöspäin).

Samaa papusoppaa oli tehnyt myös Anna ja häneltä reseptin alkujaan talteen nappasinkin. Erittäin herkullista vaikkakin tomaattikeitoksi siitä häkellyttävä, ettei siihen oikeasti kannata lisätä haudutusvaiheessa sokeria. Papujen tomaattikastike on itsessään riittävän makea taittaakseen tomaattimurskan tunkkaisuuden, joten selvisipä samalla myös se, mihin niitä tomaattikastikkeeseen säilöttyjä valkopapuja kannattaa käyttää.


TOMAATTI-PAPUKEITTO (4-6 annosta)

1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 tlk tomaattimurskaa

2 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 tl currya
1 tl savupaprikajauhetta (tai 2 tl tavallista paparikajauhetta)
2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl rakuunaa
chiliä
2 dl kermaa


1. Kuori ja silppua sipuli. Lämmitä oliiviöljy kattilassa. Kuullota sipulia ja mausteita miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
2. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. (En soseuttanut, sillä käytin sitä paseerattua versiota.)
3. Sekoita keittoon pavut ja anna kiehahtaa. Lisää vielä lopuksi kerma ja kuumenna. Tarjoa hyvän leivän kera.

Ohje: hs.fi



4 kommenttia:

  1. Ja tämä on siinä mielessä loistavaa budjettiruokaa, ettei maussa säästellä. Kevyttä ja halpaa, mutta todella hyvää.

    VastaaPoista
  2. Siis ketsupissa lilluvista pavuista voi oikeasti tehdä jotain hyvää. Jippii! Meillä molemmilla on vähän huonoja muistoja ko pavuista teinivuosien kielikursseilta Englannista. Yllätän taatusti miehen keitolla joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Tässä keitossa niiden papujen hyvyys ihan yllätti. Suosittelen sen kaveriksi hyvää, tuoretta leipää :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...