Eilinen oli onneksi toivottu poikkeus. Asuntonäyttöjä oli vain yksi (1!) ja sekin niin hurmaannuttava, että palkitsin meidät aika tuhdeilla soijahampurilaisilla. Ja olivat muuten parhaat kasvisburgerit, joita olen syönyt - siitä kiitos ihanan hapokkaille punasipuleille ja kermaisen pehmeällä guacamolelle. Tehkää tekin näitä!
GUACAMOLE-SOIJABURGERI (neljälle)
½ annos hodarisämpylätaikinaa
4 soijapihviä (esim. Hälsans Kök)
mietoa cheddar-juustoa
tomaattia
chiliketsuppia
Marinoitu punasipuli:
4 punasipulia
1/2 dl hunajaväkiviinaetikkaa (punaviinietikka lienee vielä parempi)
3 rkl oliiviöljyä
1 dl sokeria
mustapippuria
Guacamole:
2 kypsää avokadoa
1 lime (tai ½ sitruuna)
reilu kourallinen tuoretta korianteria
ripaus sokeria
suolaa ja pippuria
1. Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Yhdistä muiden ainesten kanssa ja jätä marinoitumaan huoneen lämpöön vähintään tunniksi, mieluiten pidemmäksikin aikaa. Mausta pippurilla.
2. Valmista sämpylät samalla tavalla kuin hot dog -sämpylät, mutta muotoile niistä pieniä palloja (huomaa, että ne kohoavat paljon). Jos sämpylöitä jää yli, pakasta ne heti, kun ovat vähän jäähtyneet.
3. Valmista guacamole. Poista avokadoista kivi ja kuori ja muussaa ne huhmaressa tai haarukalla painellen mössöksi. Sekoita joukkoon muut ainekset.
4. Kuumenna soijapihvit pakkauksen mukaan uunissa. Kun pihvit ovat lämmenneet, vuole niiden päälle vielä kerros mietoa cheddaria ja käytä sen verran uunissa, että juusto sulaa pihvin pinnalle. Viipaloi tomaatit.
5. Kasaa lopuksi kaikki ainekset halutussa järjestyksessä halkaistujen sämpylöiden väliin. Ja ei kun ääntä kohti.
Marinoitujen punasipulien ohje Sillä Sipuli -blogista
Pssst. Myös Kädenvääntöä -blogissa on huomattu guacamolen ylivertaisuus. Lääh, noita sandwichejä on pakko päästä testaamaan!
Burgeri on tosi ihanan näköinen!
VastaaPoistaKiitos. Välillä sitä jopa ihan onnistuukin näissä kuvaushommissa :)
PoistaNojuu, ei nää kyllä taida jäädä yhtään kakkosiksi niille paistetuille leiville! Aijaiji, hampparit on vaan NIIN hyviä!
VastaaPoistaNo äläpä :). Mun on kyllä pakko tehdä pian niitä sun leipiäkin!
VastaaPoista