tiistai 20. maaliskuuta 2012

Ohra-punajuurivuoka


Joskus tulee tehtyä ja syötyä vähän tämmösiäkin , eli  sarjassamme "erittäin omituiset ruoat, mutta tulipahan testattua". Kyse on niinikään suolaisesta uuniohrapuurosta, johon on tyrkätty punajuuria ja sinihomejuustoa. Melko jännittävää. Voisi sopia riistan lisukkeeksi, mikäli sellaista söisi.

OHRA-PUNAJUURIVUOKA (neljälle)

n. 800 g punajuurta
1 rkl voita tai öljyä vuoan voiteluun
100 g sinihomejuustoa
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
8 dl kasvislientä
1–2 dl kermaa
2–3 rkl silputtua tuoretta timjamia
vastarouhittua mustapippuria


Viimeistelyyn:
2 dl rouhittua hasselpähkinää
rucolaa


1. Kuori ja kuutioi punajuuret melko pieniksi.
2. Voitele uunivuoka, ja siirrä siihen punajuuret. Murenna päälle sinihomejuusto.
3. Lisää ohrasuurimot, kasvisliemi, kerma sekä timjami ja mustapippuri. Kypsennä vuokaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 1 1/2 tuntia tai kunnes ohra ja punajuuret kypsyvät täysin pehmeiksi. Lisää tarvittaessa kasvislientä tai kermaa, jos pinta näyttää kuivalta. Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai leivinpaperilla.
4. Viimeistele punajuurivuoka juuri ennen tarjoilua rouhituilla pähkinöillä ja rucolalla. 

Alkuperäinen ohje: hs.fi


4 kommenttia:

  1. Hyvällä vai huonolla tavalla omituista ja jännittävää? Kannattaako tehdä?

    VastaaPoista
  2. Jäin miettimään ihan samaa kuin Hosuli, koska itsekin repäisin ohjee talteen.

    VastaaPoista
  3. No siis jooo, olihan tämä hyvää, mutta kaipaa mielesteni jotain muutakin rinnalleen. Kun mielestäni tuo on lisuke, vaikka alkuperäinen ohje antaa ymmärtää muuta.

    Omituisella ja jännittävällä tarkoitin, etten ole ikinä syönyt tämän tyyppistä "uunipuuroa" ;).

    VastaaPoista
  4. Ehkäpä sen voisi tehdä ohraton tyyppisesti, mutta samoista raaka-aineista vaikkapa kalan lisukkeeksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...