MUNAKOKKELI
munia
ripaus suolaa ja mustapippuria
voita
tilkka (n. ½-2 rkl munien määrästä riippuen) kermaa
1. Vatkaa munia ja mausteita kierrevatkaimella tai haarukalla kulhossa 20-30 sekuntia niin, että keltuaiset ja valkuaiset sekoittuvat.
2. Sulata paistinpannulla pienellä lämmöllä nokare voita. Kaada pannuun munaseos ja sekoita lakkaamatta pannun pohjaa myöten, kunnes munaseos on melkein halutun paksuista. Ota se silloin lämmöltä, sillä se jatkaa vielä sakoamistaan. 3. Juuri kun munaseos on sopivan sakeaa, sekoita siihen kermatilkka, joka pysäyttää kiehumisen. Mausta maun mukaan, tarjoa.
Alkuperäinen ohje lainattu Uneliaalta ja Julia Childin Rankalaisen keittiön salaisuudet -kirjasta
Opin viime keväänä Sisiliassa, että appelsiinit voi pilkkoa ja nauttia näinkin, ilman raivostuttavaa kuorimista.
Oppi on kasvattanut appelsiinien kulutukseni potenssiin kymmenen!
Paljon muuta ei täydelliseen aamuun tarvitakaan.
VastaaPoista