keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Appelsiinia ja papuja

Pitkittynyttä flunssaa, loppuun niistettyjä nenäliinoja, kesäaika-uupumusta ja Berliinin aiheuttamaa henkistä hengästymistä. Postausraakileita, ajatuksen hylänneitä irrallisia lauseita  ja lukemattomia käsittelemättömiä kuvia. Nyt ei oikein lähde.

Siis teenpä sitä, mitä osaan: jaan hyviä reseptejä.


Tänä keväänä minua on siunattu paitsi sammumattomalla appelsiinihimolla (perus), myös halulla täyttää mahani erilaisilla pavuilla. Siis linssejä siellä ja mungpapuja täällä. Kovin kauaa minun ei tarvinnut taistella tätä  Kokit ja Potit -blogista löytämääni tahnaakaan vastaan.  Onhan siinä kuitenkin papuja JA appelsiinia.  Just hyvää.

APPELSIINI-PAPUTAHNA

1 tlk valkopapuja
1 valkosipulinkynsi
n. 3-4 rkl vastapuristettua appelsiinimehua 
2 rkl oliiviöljyä
muutama tippa Tabascoa
suolaa ja mustapippuria
luomuappelsiinin raastettua kuorta

1. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaks. Tarkista maku ja koostumus (itse tykkään, että tahna on dipattavan löysää) ja lisää tarvittaessa appelsiinimehua tai mausteita.
2. Koristele halutessasi luomuappelsiinin raastetulla kuorella ja tarjoile esim. varrasleivän kaverina.

Alkuperäinen ohje ja inspiraation lähde: Kokit ja Potit -blogi


1 kommentti:

  1. Näyttää hyvältä. Tykkään dippailla kasviksia, mutta haluaisin löytää jotain millä korvata kermaviilikastikkeet, joten tätä pitää kokeilla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...