keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Sisältää tuotesijoittelua

Saanko häiritä teitä hetken kaupallisilla tiedotteilla  kevään tuoteuutuussuosikeillani? Moni varmasti harkitsee nyt sulkevansa selaimensa, mutta tiedoksenne, ettei tämä ole minullekaan helppoa. Kuten  ehkä tiedättekin, myös ruokabloggaaja voi saada kotiinsa hämmentäviä tuotenäytteitä, joista kuitenkin vain murto-osa näkyy ainakin tämän blogin puolella. Syitä siihen on neljä:
 1. Näytteistä valitettavan harva vastaa joko brändinsä tai käyttötarkoituksensa puolesta keittiö- ja blogifilosofiaani, eli sitä, mitä haluan nimissäni täällä mainostaa. Ts. eineksiä ja puolivalmisteita tarjotaan ja PALJON. 
 2. En oikein tiedä, millä tavalla tuotteista täällä kirjoittaisin. Helppoja ovat ne, joista voin vääntää jonkin julkaistavan reseptin, mutta kuten tästäkin postauksesta huomaa eivät kaikki tuotteet ole jatkojalostettavissa.
 3. Muistan muutaman lukijan maininneen, etteivät halua tästä blogista kovin kaupallista kanavaa. Toive nakertaa omaatuntoani joka kerta, kun tekee mieli blogata mistä tahansa ilmaiseksi saadusta tai koetusta asiasta. 
 4. En itsekään jaksa seurata kovin kaupallisia blogeja, joissa puhuvat enemmän brändit kuin bloggaaja itse. Kai alitajuisesti pelkään, että Pumpkin Jamistakin voisi tulla sellainen, mikä sinänsä on järjetöntä, sillä minä itsehän tätä kirjoitan!
Toistaiseksi olenkin vetänyt rajani mainonnassa aika korkealle ja päättänyt kirjoittavani vain sellaisista tuotteista, joista oikeasti pidän niin paljon, että uskon ostavani niitä ilman ilmaisnäyte-eriäkin. Voin kertoa, että loppujen lopuksi sellaista on todella vähän. Tältäkin keväältä haaviin on jäänyt vain pari suositeltavaa uutuutta:


1. Alpro Soyan Mild & Creamy mustikkasoijajugurtti. Parasta välipalaa. Ei maistu maitopohjaiselle jugurtille, mutta miksi pitäisikään? Soijajugurtin ja tavallisen jugurtin vertaaminen ylipäätänsä on yhtä järjetöntä kuin nautasikajauhelihan vertaaminen jauhettuun hirvenlihaan. Kumpaakin toki käytetään samaan tarkoitukseen, mutta ei niiden samalle kuulu maistua!

Alpro Soyan Mild & Creamy -perheeseen kuuluu mustikkajugurtin lisäksi muuten myös Vanilja sekä Maustamaton, josta mm. blogikollegani Anna sekoitteli ihanan kuuloisen dipin. Valitettavasti en itse ehtinyt edes maistaa niitä ennen kuin päiväys oli mennyt.


2. Ben & Jerry's uutuudet: The Vermonster ja Oh My! Apple Pie! Benkku on jäätelöiden kunkku, jota meilläkin ostetaan lähes yksinomaan (no kerran ostin kilpailevan firman Michelin-tähden kokin suunnittelemaa jäljitelmää, joka oli sekin melkein hyvää). Näistä uutuuksista ihanan imelä, vaahterasiirapin ja karamellisoituneiden pekaanipähkinöiden makuinen Vermonster valittiin kotiraatimme suosikiksi, mutta ei häviäjäkään huono ollut. Oh my Apple Pie maistuu etäisesti joululle ja sattumina löytyy oikeita omenanpaloja. Koskakohan saadan ensimmäinen key lime pien tai banoffeen makuinen jäätelö?

No niin, nyt se pakollinen ja pahamaineinen mainostus on ohi, eli saa alkaa anonyymisti valittamaan ruokablogien kaupallistumisesta ja sponssattujen tuotteiden kehumisesta. HOT or NOT?


Kirjoitus sisältää sponssattuja tuotteita

6 kommenttia:

 1. näin suklaanörttinä mua ottaa aina noissa ben&jerryn jädeissä päähän että halvimmassa euroshopperjädessäkin on paremmat suklaat kun noiden amerikkailainen kasvisrasva mockolate-mömmö.. varsinkin kun ne mainostaa käyttävänsä vaan parhaita aineita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut onhan se silti paremman makuista kuin euroshopper! Ainakin mää tykkään.

   Poista
 2. Banoffee-jäätelö on herkkua, sitä ja kaikkia muita mahdollisia banoffee-juttuja saa Englannissa kaikista marketeista. Oih.

  Mua harmittaa tuossa Alpron uudessa juguvalikoimassa ja erityisesti "maustamattomassa" versiossa sokerin lisääminen. Aiemmassa naturel-jugussa ei oo sokeria, eikä se sitä kaipaakaan. :) Mutta hyvänmakuisia ovat varmasti, en epäile yhtään.

  Hyvin valikoidut tuote-esittelyt on ihan ok!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai banoffee-jäätelöä ON jo olemassa! Mahtavaa.

   Sokeri on kieltämättä aika turhaa naturel-jugurteissa. Harmi, etten ehtinyt maistaa sitä uutuutta.

   ok kuitti! :)

   Poista
 3. Heh, jep, mä olen just niitä tyyppejä jotka sulkevat selaimen kun juttu alkaa "postista tuli tällainen plaaplaa / olin plaaplaan kutsumana siellä ja siellä". Kerran olen tosin yhdestä tapahtumasta kirjoittanut joten ihan jeesuksena en täältä huutele. Mutta kiitän rehellisestä kirjoituksesta! Luin sen loppuun :) Tää mun mielestä just on se pointti, jos todellakin ostaisi tuotteen itse niin kyllä se silloin kiinnostaa, koska yleensä seuraa sellaisia blogeja joiden valintoja arvostaa, ja silloin ne kiinnostaa.

  Surullista on se, kun paljon näkee edelleen sitä että kirjoitetaan vaan siksi, että on saanut jotain ilmaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo liika on aina liikaa mainostamisessa. Ruokablogeissa en ole vielä törmännyt liiallisuuksiin, mutta muutamat suosituimmista muoti- ja lifestyleblogeista ovat aika kamalia ;).

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...