Kakku pieni ja söpö (okei, söpömmänkin siitä saisi) , mutta riitti mainiosti seitsemälle makeannälkäiselle.
BANOFFEE
Pohja
300 g Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte
397 g kondensoitua maitoa (eli tölkki)
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
1. Pingota leivinpaperi 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin. (Vinkki: Kaulitse muovipussissa!) Taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
2. Irrota kondensoidun maitopurkin etiketit ja laita tölkki vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle (eli noin kolmoselle, niin että vesi kuitenkin kiehuu koko ajan) vajaaksi 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
3. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada toffee pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
4. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
Ohje: Kädenvääntöä -blogi
Jee, eli riitti teilläkin seitsemälle? Kakku on kyllä niin överi, mutta herkullinen! Aijai, pitääkin tehdä taas joku päivä.
VastaaPoistaTodellakin riitti. Sain syöpötellä sitä ison palan vielä seuraavanakin päivänä (ja sulattelen niitä kaloreita vieläkin :D). Kiitos vaan sippelistä ohjeesta :)
PoistaTosiaan todella överi ja todella herkullinen. Ehkä paras jälkkäri evör. Banoffeeta ei oo näkyny vielä suomalaisten ravintoloiden jälkiruokalistoilla, vaikka se on selvästi levinnyt blogimaailmassa ja netissä muutenkin. Munkin blogiin tullaan jatkuvasti banoffee-hakusanalla, vaikka itse postauksesta on monta vuotta. Onkohan banoffee suosittu muualla kuin Briteissä, esimerkiksi Jenkeissä?
VastaaPoistaJep! Vähän jopa yllätyin sen herkullisuudesta, sillä banaani ja toffee ei lähtökohtaisesti kuulosta kovin erikoiselta :).
PoistaItse asiassa luulin, että banoffee on rantautunut juuri jenkkiläisistä kakkublogeista!
Oh yes, toimii joka kerta! :P
VastaaPoistaNiin tekee!
Poista... KIITOS!
VastaaPoistaRantauduin juuri Skotlannista, jossa kaveri esitteli makunystyräni banoffeelle, enkä oikein usko että Suomesta sitä löytää samaan tapaan pakastealtaasta :D. Nyt voin tehdä sen itse.
Tämäpä sattui sitten sopivasti :)
Poista