maanantai 22. huhtikuuta 2013

Siipale Meksikoa

Kahden ruokaharrastajan keittiössä on käväissyt paljon sellaisia reseptejä, joita ei syystä tai toisesta ole nähty enää sen koomin. Onneksi asiaa kompensoi tämän kaltaiset puhki kokatut ruuat. Bongasin nämä mustapapu-quesadillat aikanaan Kädenvääntöä -blogista ja olen tehnyt niitä sen jälkeen niin useasti, ettei sormetkaan riitä laskemaan kertoja. Hävyttömän hyvää ja helppoa herkuteltavaa!


MUSTAPAPU-QUESADILLAT

6 (täysjyvä)tortillaa
purkki mustapapuja (170g huuhdeltuina ja valutettuina)
½ chili tai chilijauhetta maun mukaan
2 valkosipulinkynttä murskattuna
3 kypsää tomaattia
1/3 sitruunan mehu
ripaus suolaa
mustapippuria
juustoraastetta
tuoretta korianteria


1. Huuhtele ja valuta pavut. Muussa ne haarukalla esim. tai perunasurvimella mössöksi, lisää sekaan pieneksi pilkottu chili sekä murskatut valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi ja heitä joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita ja anna makujen tekeytyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Valuta sihdin läpi ylimääräinen neste pois.

2. Irrota korianterinlehdet varsista ja hienonna kevyesti. Lusikoi tomaatti-paputäytettä toiselle puolelle tortillalettua. Ripottele täytteen päälle korianteria ja juustoraastetta. Taita tortillat puoliksi ja paista molemmin puolin pannulla oliiviöljyssä. Leikkaa puolitetut tortillat vielä puoliksi ja tarjoile ranskankerman kanssa.

Ohje: Kädenvääntöä -blogi


Pssst. Vietin lauantaini Blogiringin tarjoamalla ruokakuvaukurssilla ja heti rupesi ahdistamaan nämä ajalta ennen jalustaa ja kameran manuaaliasetuksia ottamani räpsyt. Aijai.

12 kommenttia:

  1. Höpö höpö! Just katoin että kivan pirtsakoita kuvia, kunnes luin viimeisen lauseen :) Mutta tulin siis reseptin houkuttelemana, en kyttäämään onko mitään opittu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa. Just eilen otin muuten ensimmäisen "jalustaruokakuvani" ja latasin vielä Lightroomin kokeiluversion. Jälkimmäisen kanssa saa vielä taistella, mutta lopputulos oli omasta mielestäni aika hyvä! Eli kiitos vaan! Saan syödä ruokani tästedes entistä jäähtyneempänä ;)

      Poista
  2. Jalusta olisi ja kamerassakin manuaalisäätöjä. Kunhan vaan käyttäisin... :)
    Kurssi tekisi kyllä niin terää minulle.

    Meillä oltiin kans quesadills-tunnelmissa. Hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeamminhan siinä pääsee syömään, kun unohtaa kikkailun kuvien oton kanssa ;). Mulla ainakin menee jalustan kanssa yleensä hermo siksi, ettei se tunnu taipuvan tarpeeksi nopeasti niihin asentoiin, joihin sitä visioin. Tosin nyt kun olen nähnyt eron jalustalla manuaalilla ja käsivaralla puoliautomaatilla otettujen kuvien välillä, niin vanhaan ei ole paluuta..

      Poista
  3. Hui, meillä jos alkaisi jalustaa pystytellä ja asetuksia oikein miettimään ruokaa kuvatessa, niin kamera olisi todennäköisesti heitetty seinään ennen ensimmäistä valokuvaa - eikä suinkaan siis kuvaajan toimesta vaan niiden nälkäisten jaloissa pyörijöiden. :-)
    Ehkä sitten joskus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. Kyllä mä luulen, että munkin jalustalla kuvailut rajoittuvat jatkossa leivonnaisiin/jälkiruokiin, joiden syömisellä ei ole niin kiire ;)

      Poista
  4. Tästä on kovaa vauhtia tulossa lemppari ruokablogini, nytkin löytyi perjantai-illan naposteltavat täältä, niin ja tykkään kanssa tästä visuaalisesta puolesta, hyviä on kuvat nytkin.

    VastaaPoista
  5. Kiitokset Mari mukavista lukutuokioista blogisi parissa! Annoin blogillesi I love your blog –tunnustuksen omassa blogissani. Voit katsoa pienet kommenttini blogistasi sekä tunnustukseen liittyvät säännöt (jos haluat jatkaa sitä eteenpäin) täältä: http://matkallamerenneidoksi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Kiitos kaunis. Tässähän ihan punastuu :)

      Poista
  6. Jeee, mahtavaa jos quesadillat on uponneet teilläkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on tehty jo tosi monta kertaa. Että kiitos ohjeesta :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...