perjantai 6. syyskuuta 2013

ASTETTA PAREMPI HILLO

...Nimittäin uunissa kypsytetty omenahillo. Selvä syyshitti! Hillon maustamisessa mallia otin Hannelelta, mutta myös Jannan ja Hesarin hilloversioita kannattaa vilkuilla.

Ah tätä kanelin ja karamellisoituvan omenan huumaavaa tuoksua ♥.


UUNISSA KYPSYTETTY OMENAHILLO


1 kg omenia
500 g  hillosokeria 
1-2 kanelitankoa
ripaus muskottipähkinää

Pese ja lohko omenat 4-6 osaan. Poista siemenkodat. Laita omenat,sokeri ja kanelitangot syvään uunivuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle pellille. Mausta ripauksella muskottipähkinää ja sekoita.

Laita vuoka 150-asteiseen uuniin 1- 1½ tunniksi. Sekoita välillä kerran tai kaksi.

Poista kanelitangot ja soseuta kypsyneet omenat ja sokeriliemi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Säilö hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin.


6 kommenttia:

  1. Tämä on kertakaikkisen ihana ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko yhtyä. Normaalisti en nauti hillon tekemisestä yhtään (tiedäthän, kiehuvan pulppuava sose, palovammat, soseessa oleva keittiö ja sillai), mutta tällä ohjeella taidan pyöräyttää vielä muutamat purnukalliset omenahilloa :)

      Poista
  2. Tätä on ilmeisesti pakko kokeilla, kunhan ensin vain pääsen omenavarkaisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä maksoin kotimaisista punaposkista yli 3 euroa kilolta. Kyllä kirpaisi, kun tiedän, miten innolla monet omenapuun omistajat haluavat lopuista ompuistaan eroon jossain vaiheessa syksyä.

      Poista
  3. Jep, tämä on tullut nyt vastaan niin monessa paikassa, etten enää voi olla kokeilematta! Onneksi pääsin äsken omenavarkaisiin, joten nyt on kunnollista uunitettavaakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnekas! Se asuntoon leviävä tuoksu hilloa tehdessä on i h a n a!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...