torstai 3. marraskuuta 2011

Suklaajuustokakku

En ole leipuri, enkä etenkään sokerileipuri, joten voin vallan hyvin huudattaa oodia hyydykekakuille. Ilman juustokakkuja kun en leipoisi varmaan ikinä mitään juhlavaa ja makeaa, vaan tarjoilisin vieraillekin pelkkiä pakastepullia. Kun en vaan muka osaa! Paitsi hyydyttää juustokakkuja!


Löysin Tuomaksen synttäreille tämän kaksikerroksisen suklaaunelman reseptin kakkukuningattaren Ullan blogista. Kakku oli silkkaa hunajaa maultaan, mutta ihmiettelin hieman pohjan paksuutta. Riisimurojen määrän olisi voinut ihan hyvin pudottaa kahdeksasta kuuteen tai jopa neljään desiin, sillä nyt puolet kakusta oli pelkkää riisisuklaata.

SUKLAAJUUSTOKAKKU

POHJA
100 g tummaa suklaata
1 dl sekalaista pähkinärouhetta
8 dl (suklaa)riisimuroja


TÄYTE
2 dl vispikermaa
2 dl turkkilaista jugurttia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
130 g valkosuklaata
100 g minttukrokanttisuklaata
30 g tummaa suklaata
6 liivatelehteä + 2½ rkl vettä

1. Sulata pohjaan tuleva suklaa ja sekoita siihen rouhitut pähkinät ja riisimuro.
2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuokaan ja painele pohjaseos siihen.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen jogurtti , tuorejuusto ja sokeri.
4. Laita liivatelehdet kylmän veteen likoamaan.
5. Sulata tummat suklaat omassa astiassa ja valkosuklaa omassa.
6. Jaa täyte kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen tummat suklaat ja toiseen valkosuklaa.
7. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja kuumenna 2½ rkl vettä kiehuvaksi, esim. lasissa mikrossa. Liuota liivatelehdet kuumaan veteen ja lisää puolet liivateliuoksesta suklaatäytteeseen ja puolet valkosuklaatäytteeseen.
8. Kaada valkosuklaatäyte pohjan päälle ja lopuksi tummasuklaatäyte päälle.
9. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutaman tunnin ajaksi tai pakkaseen tunniksi. 

10. Rouhi pinnalle halutessasi tummaa suklaata tai koristele muulla tavoin.

Ohje: Elämä makeaksi -blogi 



14 kommenttia:

  1. ihanalta näyttää! pitäisköhän opetella käyttämään liivatetta sitten kuitenkin...

    VastaaPoista
  2. Näyttää superherkulta! Määkin varmaan jättäisin pohjan paljon ohuemmaksi. :) Ja vegeversion saa käyttämällä liivatteen sijasta VegeSetiä: http://vegetukku.fi/tuotteet.html?id=3/176 - kokeilin vasta, toimii!

    VastaaPoista
  3. Oi! Komean näköinen. Isänpäivä tekee tulojaan ja kakku on vielä päättämättä. Tästäkin voisi kehittää vegaanisen version...

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Heei ei tämmösiä houkuttelevia postauksia kun toisella ei oo täällä mitään makeaa kuin hunajaa eikä sitäkään nyt viittisi alkaa vetämään :D On niin herrrkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
  6. Toi riisimuropohja onkin hyvä idea. Täytyy laittaa kokeiluun!

    VastaaPoista
  7. Liina: mullakin on ollut koko elämäni ristiriitaiset fiilikset liivatetta kohtaan. Kun toisaalta se ällöttää, mutta toisaalta sillä saa ihan uskomattoman ihania leivoksia ja kakkuja. Ennen välttelinkin sitä, mutta nyt kun kasvissyöntini on vähän niin ja näin, niin annan vaan mennä. Hosuli tosin vinkkasi VegeSetistä. Sitä täytyy testata!

    Hosuli: oi kiitos kiitos kiiiiiitos vinkistä! Olen ikuisuuden etsinyt liivatteelle korviketta, sillä ainakaan näillä leipurintaidoilla ei agragarista ole mitään iloa ;)

    Liisa: niin voisi hyvin kehittääkin :)

    Askarteluapina: Kiitos! Hyvältä se maistuikin :)

    Elina: Minunkin mielestä tuo riisimuropohja oli hullun hyvä idea. Vähän vaihtelua ainaiselle keksipohjalle...

    VastaaPoista
  8. Ihastuttava blogi, ja aivan ihana kakku! Laitan sinut seurantaan, että pääsen tänne uudelleen ihailemaan! :)

    VastaaPoista
  9. Melody: voi kiitos kaunis :)

    VastaaPoista
  10. Joo, agar agaria en oo minäkään uskaltanu kokeilla. Tuo VegeSet oli vähintään yhtä helppokäyttöinen kuin liivate. :)

    VastaaPoista
  11. No morjens miten kaunis kakku! Ja suklaariisimuruoja, eiiiiih ! <3

    VastaaPoista
  12. Toi pohja olikin ehkä parasta. Sisäinen riisisuklaa-fani kehräsi ;)

    VastaaPoista
  13. Kiitos koristeluvinkistä! Viime viikonlopun ylppärikakkuun piti keksiä nopea ja helppo koristelu suklaakakulle erittäin tiukasta aikataulusta johtuen, ja nämä valmiit suklaaruusut ja -lehdet olivat oiva ratkaisu :) Onneksi luin sun blogia silloin kun paniikissa etsin ideoita..

    VastaaPoista
  14. Pikku leijonan Emäntä: heh, minen osaa koristella oikein ollenkaan kakkuja, joten nuo valmiit suklaakukat ovat pelastaneet jo monta tekelettä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...