sunnuntai 10. toukokuuta 2015

AURINKOISTA ÄITIENPÄIVÄÄ! (MANSIKKA-KUOHUVIINIKAKKU)


Ihanaa äitienpäivää kaikille kanssaäideille!

Toivottavasti aamunne on ollut suloinen ja kakkuja, kortteja ja valkovuokkoja on sadellut!

Oma aamuni alkoi sängyssä puputetulla jugurttiaamiaisella ja jatkuu mitä ilmeisemmin lättybrunssilla/-lounaalla (woah!). Tällä kertaa päivään ei mahdu omatekemää kakkua, mutta se on oivallinen tekosyy  julkaista tämä vappupäiväksi leipomani komea mansikka-kuohuvinikakku. Pienen, mutta riittoisan hyydykekakun reseptin alkulähde on Baking Instinct -blogissa, enkä lopulta lähtenyt muokkaamaan sitä mitenkään. Parhaasta kun on vaikea parantaa.

MANSIKKA-KUOHUVIINIKAKKU (halkaisija 20 cm)


Pohja:
260 g kanelikeksejä (LU Bastogne)
110 g voita

Täyte:
2 dl mansikkasosetta
1 dl makeaa kuohuviiniä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä!)
1,5 dl tomusokeria
2 tl sitruunankuorta hienoksi raastettuna
2 rkl sitruunamehua
6 kpl liivatelehteä
0,5 dl makeaa kuohuviinia

Kiille:
3 kpl liivatelehteä
0,5 dl vahvaa mansikkamehua
1,5 dl makeaa kuohuviiniä

Koristeeksi:
Mansikoita
Rouhittuja pistaasipähkinöitä

Valmista ensin pohja. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 20–22 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi kattilassa. Yhdistä keksimurska ja voisula. Painele keksiseos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.

Valmista sitten täyte.  Yhdistä kulhossa mansikkasose ja kuohuviini. Vatkaa sähkövatkaimella toisessa kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää mansikka-kuohuviiniseos. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria.

Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kuohuviini kattilassa. Liuota kuohuviiniin kuivaksi puristellut liivatelehdet. Nosta kattila pois levyltä ja anna liivateseoksen jäähtyä.
Sekoita haalea liivateseos muuhun täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä kakku ja siirrä jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.

Kiillettä varten liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna mehu kattilassa. Liuota mehuun kuivaksi puristellut liivatteet. Nosta kattila pois levyltä. Lisää liivateliemeen kuohuviini.
Anna liivateseoksen jäähtyä. Kaada se varovasti hyytyneen täytteen päälle.

Siirrä kakku peitettynä jääkaappiin vielä 1–2 tunniksi, jotta kiille asettuu. Koristele kakku ennen tarjoilua mansikoilla ja rouhituilla pistaaseilla.
 
Ohje: Baking Instinct


2 kommenttia:

  1. Kas, sama äitienpäiväkakku oli meilläkin =) Tosi minä tein pohjan mantelimassasta, kun tarvittiin vehnätön pohja ja se on muutenkin meidän suosikkikakkupohjamme. Ihana kakku!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...