torstai 7. huhtikuuta 2011

Lämmin tomaatti-fetasalaatti

Viikonloppuinen vierailu Kalevin Tallinnan tehtaanmyymälässä ja laivan taxfreessä olivat yllättävän kohtalokkaita viimepäivien ruokavaliolleni.

Mmmm, juustokakkuvalkosuklaata kaapissa!
Mmmmmmm, kahvisuklaakonvehteja keittiönpöydällä!
Mmmmmmmmmmmm, Baileys-konvehteja sohvapöydällä!

Tänään olikin jo korkea aika  kokeilla, miltä tuntuu valmistaa kunnon ruokaa, ja ostin Kampin K-Supermarketista ylihintaisia lohirullia, kukkakaalimuusiainekset ja kirsikkatomaattimixin tätä unohtunutta lämmintä feta-tomaattisalaattia varten. Blogasin ohjeen jo reilu vuosi sitten vanhassa blogissa, mutta uusi tuleminen sallittakoon.  

2 rasiaa kirsikkatomaatteja (400 g)
150 g fetaa

3 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
mustapippuria ja suolaa
tuoretta tai kuivattua timjamia tai basilikaa

Kuutioi feta ja ripottele kuutiot vuokaan tomaattien kanssa. Mittaa vuokaan kaikki mausteaineet ja sekoita. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän kera.

 
Saattaapi olla, ettei tomaatteja kannata pilkkoa, sillä pilkottuina niistä lähtee hirveästi nestettä 

3 kommenttia:

  1. Törkeen herkullisen näköinen kuva. Pakko testata. Eksyin tänne ekaa kertaa ja näyttää tosi hyvältä. Aion tulla useamminkin.

    VastaaPoista
  2. Mutta mitä enemmän nestettä, sitä enemmän pääsee dippailemaan leipää :) Tää on kyllä ihan parasta!

    VastaaPoista
  3. Antenpannu: voi kiitos :)

    Jytis: totta! Tosin tämä salaatti meni vähän niinku lisukkeeksi, ei dippailtavaksi, joten tällä kertaa nestettä oli skidisti liikaa :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...