perjantai 5. elokuuta 2011

Karviais-ricottapiiras

Stressasin koko viime kesän, miten ehdin leipoa kaiken Sirpa Talkan hengästyttävän upeasta keittokirjasta Makeaa ja suolaista puutarhasta. Voitte arvata, miten kävi. Seuraavaksi haaveilin koko viime talven, kuinka tänä kesänä toteutan kirjan reseptit yksi kerrallaan aina ruokasesongin mukaan. No, tällä viikolla havahduin siihen tosiasiaan, etten edelleenkään ole kokannut kirkasta mitään. Eli olisi kai jo korkea aika? Karvaisipiirasta siis!


TAIKINA
2 dl vehnäjauhoja
75 g voita
1 munankeltuainen
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa

TÄYTE
4 dl ricottajuustoa
2 kananmunaa
1/2 vaniljatangon sisus
3/4 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja


PÄÄLLE
noin 1/2 l karviaisia

1. Mittaa kaikki taikinan ainekset yleiskoneen kulhoon ja sekoita taikina. Muovaa taikina palloksi, kääräise se kelmuun ja nosta jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
2. Kauli taikinasta ohut levy vehnäjauhojen avulla. Voitele piirasvuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte piiraspohjalle ja paina siihen karviaisia. Pane piiras 220-asteiseen uuniin, mutta säädä lämpötila heti 200-asteeseen. Kypsennysaika on noin 30 minuuttia. Tarkista tortun kypsyys ja tarvittaessa jatka paistamista, kunnes täyte on hyytynyt. Kun piiras on valmis, sammuta uuni ja anna leivonnaisen jäähtyä uunissa.


Ohje: Sirpa Talka - Makeaa ja suolaista puutarhasta (s. 78)

3 kommenttia:

  1. Sama kirja on mulla kuolattavana aika usein, ja oon monesti miettiny et tekisin tätä karvaistorttuu. Mut se on vaikuttanu jotenki ei-houkuttelevalta ja samalla sit taas tosi houkuttelevalta. Voisiks viel kertoa et oliko hyvää? Karviaisista on niin vaikea keksiä mitään leivottavaa.

    VastaaPoista
  2. Oli hyvvää! Tosin himmailin vähän sokerin ja vaniljan kanssa, eli olis sikäli voinut olla parempaakin (tykkään aika imelästä). Ja ricotan sijsta tän vois varmaan tehdä mascarponeen tai rahkaankin?

    Rakastan karviaisia, mutta niistä harvemmin joo löytyy mitään leivonnaisia :(

    VastaaPoista
  3. Okei! Mietin kans tota ricottaa et tuleeks siit semmonen liian tahmanen tai kuivakka? Ehkä väsään täst jonkun mascarponeversion sit! Ja rutkasti imelää sokruu!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...