perjantai 27. tammikuuta 2012

Voimaletut

Pinaattihimo on omantakeinen ystävä. Sellainen syrjäytynyt jurnuttaja, joka ei osaa vieläkään varoittaa tulostaan ennen kuin on kasvanut aivan järjettömän kokoiseksi.  Koska se oppisi? Kuka sille opettaisi?

Tällä kertaa lääkitsin pinaattihimoni kouluaikojen kasvisruokaklassikolla, pinaattiletuilla. Ohje on pinaattilettukuningattarelta Hannalta, joka bloggaa sekä Fit-lehdelle että omaan Chicling-blogiinsa. Fanitan hieman Hannaa, joka tällä hetkellä kokoaa keittokirjaa yhdessä ravintoloitsijamiehensä kanssa. Maltan tuskin odottaa sen valmistumista!

  

PINAATTILETUT

5 dl maitoa
3 luomukananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja (siivilöi niin vältyt kokkareilta)
loraus sulatettua kirnuvoita
500 g tuoretta pinaattia (määrä on ryöpättynä noin 2,5 dl)
raastettua muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria
voita tai öljyä paistamiseen

1. Kaada litra kiehuvaa vettä siivilässä odottavien pinaatinlehtien päälle. Pinaatti menee kasaan ja sitä on helpompi käsitellä. Valuta sen jälkeen pinaatin päälle kylmää vettä ja purista pinaatti kuivaksi vedestä. Jäljelle jäänyt nyrkillinen pinaattia hakataan veitsellä hienoksi. Jos käytät pakastepinaattia, 2,5dl on sopiva määrä.
2. Siivilöi kulhoon maidon sekaan vehnäjauhot, lisää kananmunat, sulatettu voi, pinaatti ja mausteet. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Aja seos hienoksi sauvasekoittimella (unohdin itse tämän vaiheen).
3. Paista letut voissa, kuumalla (valurauta)pannulla.
 
Ohje:
Hannalla keittää



Pssst. Pinaatista tulee muuten aina mieleen tämä:


6 kommenttia:

  1. Melko täydellisen näköisiä! Hyvät lätynpaistotaidot. Mää oon viime aikoina himoinnut pinaattista pastakastiketta ihan jatkuvasti. Ehkä lätyt vois olla seuraava askel.

    VastaaPoista
  2. Onpas kauniita! Pinaatti pelastaa ruoan kuin ruoan, siitä saa todellakin voimaa.

    Minäkin odotan mielenkiinnolla sitä Hannan kirjaa.

    VastaaPoista
  3. Hei hei tärkein jäi! Miltä maistui? :D Saako pinaattilettuihinkin ihanan rapean pitsireunan niinkuin tavallisiin? Minkä kanssa nuo söitte?

    VastaaPoista
  4. Meillä pinaatin letuissa on korvannut kokoneen nokkonen. Murennan kuivattua nokkosta taikinan sekaan. Hyvää ja ihan älyttömän halpaa kun on kerännyt nokkoset itse :).

    VastaaPoista
  5. Hei ihana, kiitos kun testasit letut, hyvältä näyttää! Pidän blogistasi paljon, ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Hosuli: Kiitos :). Pinaattia on vaan välillä pakko saada muodossa kuin muodossa!

    Jonna: Sanos muuta :). Vaikka pinaatti ei ilmeisesti olekaan niin rautaista kuin uskotaan, antaa se silti aika hurjasti energiaa. Vähintäänkn psyykkisessä muodossa ;)

    Suvi: oho, niinpäs jäi! Hyviä olivat. Parempia kuin einesletut (vaikka eivät nekään ole niitä eineksistä pahimpia).

    Pitsireunan saisi varmasti, jos omistaisi valurautapannun, kaasulieden ja paremmat letunpaistotaidot kuin mitä minä ;D. Itse unhdin survasta taikinaa sauvasekoittimella tasaisemmaksi, mutta luulen, että sileämpänä letutkin olisivat olleet ohuempia...

    Niin ja söimme lettujen kanssa puolukoita ja kalatiskiltä kalastettua lohta.

    Merkkari: oi, nokkosletut on suurta herkkua täälläkin, mutta ne on NOKKOSlettuja. Eivät tehoa akuuttiin pinaattihimoon ;).

    Hanna: Kiitos vaan itsellesi mahtavasta lättyreseptistä. Ja ihanaa viikonloppua sinullekin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...