Vastaus: tiskattavaa liki pariksi tunniksi. Että niin, missä se monta vuotta toivomani astianpesukone luuraa, häh? Onneksi kakun jämät lohdutti, tiskienkin jälkeen.
Juustokakun ohjeesta saan kiittää Vaaleanpunainen Nonparelli -blogia, jonne päädyin huhuiltuani Facebookissa täydellisen New York cheesecaken ohjeen perään. Ja täydellinen tämä onkin, sillä resepti on tuunattu valkosuklaalla, mikä tekee kakusta to-del-la heviä ja makeaa. Eli just ihanaa! Kannustan kokeilemaan.
VALKOSUKLAINEN NEW YORK CHEESECAKE
Pohja:
300 g Digestive keksejä
150 g voita
300 g Digestive keksejä
150 g voita
Täyte:
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
600 g tuorejuustoa (Philadelphia)
1 prk (200 g) valkosuklaa-lime rahkaa (Valio)
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl pakastemustikoita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
600 g tuorejuustoa (Philadelphia)
1 prk (200 g) valkosuklaa-lime rahkaa (Valio)
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl pakastemustikoita
1. Tee
pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle
leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi. Sulata
margariini ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja
painele lusikalla tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175
asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
2. Tee
täyte. Sekoita keskenään sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelysjauho.
Lisää joukkoon tuorejuusto, rahka ja ranskankerma. Vatkaa
sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Kaada seokseen kerma vähän kerrallaan samalla vatkaten.
3. Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen.
3. Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen.
4. Kaada
täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista uunin
keskiosassa 200 asteessa 30 minuuttia. (Vuokaa kannattaa pitää
uunipellillä jossa leivinpaperia, koska paiston aikana saatta vuoasta
vuotaa nestettä.) Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin
jälkilämmössä 30 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla jos se
tummuu liikaa paiston aikana.
5. Ota
uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin
vähintään 6-8 tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen avulla
vuoasta.
Ohje: Vaaleanpunainen Nonparelli -blogi
Laitoin linkin "tätä pitää kokeilla" -luonnoksiini.
VastaaPoistaOikein! :)
PoistaMmm,ihanan näköinen juustokakku!
VastaaPoistaVoi kiitos kaunis :)
PoistaTämä ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta :)
VastaaPoistaKaunis kakku! Ja yksi parhaimmista mitä on olemassa...
Leila on kyllä ihan uskomaton leivontavelho. Olen fani :)
Poista