maanantai 8. huhtikuuta 2013

Maailman paras focaccia



Otsikko sen jo sanoo. Ei lisättävää.

FOCACCIA

4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
7,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä


Leivän pinnalle:
oliiviöljyä
sormisuolaa
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
kourallinen kivettömiä kalamata-oliiveja


1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva, suola ja sokeri.

2. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta taikinaan loput vehnä-jauhot. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella 10–15 minuuttia. Taikina saa jäädä melko löysäksi, ”käsiin tarttuvaksi”.

3. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.

4. Voitele 20 x 30 sentin kokoinen reunallinen uunivuoka oliiviöljyllä. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Sivele leipä oliiviöljyllä. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

5. Ripottele leivän pinnalle tuoreita timjamin ja rosmariinin lehtiä ja sormisuolaa. Painele oliivit taikinaan.

6. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.
  

5 kommenttia:

  1. Tämä menee ehdottomasti testiin! Olen etsinyt maailman parasta focacciaa, mutten ole vielä löytänyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, toivottavasti tämä on se, eikä tarvitse enää etsiä ;)

      Poista
  2. Olen tehnyt samankaltaista, mutta ilman oliiveja. Ne antavat varmasti hyvän säväyksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu suosittelen kokeilemaan oliiveja :). Niin hyviä!

      Poista
  3. Tätä täytynee kokeilla.. Oon onnistunu hävittämään yhden hyvän focaccia ohjeen, niin nyt tartteis löytää uusi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...