sunnuntai 9. tammikuuta 2011

KOHTA!


Kun pari vuotta sitten astuin Manhattanin maaperälle, huikeiden pilvenpiirtäjien ja halvan pizzan mantereelle, toteutui rytinällä rykelmä vuosia rakennettuja haavekuvia ja unelmia. Ja jostain siitä samasta hetkestä lähtien olen janonnut kuumeisesti Berliiniin. Loogista? Ei, mutta nyt olen kiinnostunut vain siitä faktasta, että parin päivän päähän hankituissa lentolipuissa lukee Helsinki-Berlin ♥.

Ja hei ihanat, kaipaisinkin nyt teidän suosituksia ja vinkkejä! Missä sijaitsee currywurstia vieroksuvan foodien kannalta kaupungin parhaimmat, erikoisimmat ja koettavimmat kahvilat, brunssit, herkkukaupat ja ravintolat? Minne on nakattu Berliinin tyylikkäin cocktailbaari, entä  paras ja viihtyisin halvan kaljan mekka? Onko Länsi-Berliinissä MITÄÄN verrattuna Itä-Berliiniin ja voiko tammikuussa eksyä yhdellekään kirppikselle? Milloin on paras ajankohta suunnata eläintarhaan ja onko juutalaisten monumentin ja sen kuuluisan muurin ohessa olemassa mitään yhtä jännää nähtävyyttä? 

Uuuh, en malta odottaaaa!



Kuva: Essi @  Fashion Overdose



14 kommenttia:

  1. Anonyymi9/1/11 11:56

    Tässä ainakin pari:
    http://olotila.yle.fi/ihmiset/blogit/12-syyta-rakastua-berliiniin/maksu-omantunnon-mukaan

    Kumpikin aivan sairaan hyviä, ja Morgenrotin aamiaista ei ole koskaan voittanut mikään, missään.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi9/1/11 12:01

    Suosittelen Avril-ravintolaa Kreuzbergissä!

    http://www.cafe-avril.com/pages/indexpag.html

    VastaaPoista
  3. Morgenrotin brunssia minäkin olin tulossa hehkuttamaan, jos vain olet siellä Berliinissä perjantaihin/lauantaihin/sunnuntaihin asti! Muuten vain mielenkiintoinen on itäisellä puolella sijaitseva hylätty huvipuisto Spreepark, josta siitäkin kerrotaan tuolla Ylen sivuilla. Siellä on vissiin nykyään jopa jotain opastettuja kierroksia, itse ihmettelin keväällä vain verkkoaidan läpi.

    VastaaPoista
  4. Heippa! Mäkin pääsen ensimmäistä kertaa Berliiniin, mutta vasta kesällä. Odotan jo kovasti! Tuun sitten tänne kurkkimaan vinkkejä. :) Niin ja tosi kiva tää sun uusi blogi! Mukana ollaan. :) Nauti matkasta!!

    VastaaPoista
  5. Kiitos ihanat!

    Ollaan reissussa torstaista maanantaihin, joten Morgenrothin brunssi pannaan listalle. Hylätty huvipuisto kuulostaa ehdottomasti must seen -kohteelta ja anonyymien ravintolavinkkeihin perehdyn vielä tämän iltapäivän aikana!

    Saija: Voi kiitos. Ja vitsit, miten kivalta sinunkin blogi vaikutti nopealla vilaisulla. Menee seurantaan :)

    VastaaPoista
  6. Määkin suunnittelen reissua Berliiniin, tosin maaliskuulle. Saat sitten kertoa kaikki parhaat vinkit jooko! Ja tämän postauksen kommentit luen kans tarkasti. :) Huippua reissua!

    VastaaPoista
  7. Noora: Vinkkejä on nyt koko Mondon matkaoppaan takakansi täynnä. Toivottavasti tulee onnistunut reissu, sillä teoriassa raportoitavaa olisi jo nyt ihan noiden tärppien pohjalta :D

    VastaaPoista
  8. Oi :) Minullakin hirveä Berliini-kuume päällä, matka tosin vasta elokuun alussa. Siihen asti täytyy kai jaksaa vain kuolata netissä muiden vinkkejä ja matkakertomuksia...

    VastaaPoista
  9. Oh, morgenrothin aamupalaa ei saa jättää väliin. kastanien alleella, suunnilleen keskivaiheilla on libanonilainen paikka nimeltä baabel(vai babel) jossa oli törkeän ihana kasvilautanen ihanine tahnoineen! nam! sitä suosittelee berliinissä asuva ystävänikin, joka on testannut monia paikkoja!
    rosa luxenburgplatsin läheisyydessä viehättävä ja rähjäinen baari erdbeer(mansikka?) olikohan muita, juuri palasin berliinistä ja on ihana!

    sunnuntaina mauerparkin kirppis. se on super, teimme ihania löytöjä. siellä ihan perällä sellanen huivimummo paistoi pehmeitä lettuja joita sai juusto-pinaatti tai juusto-tomaatti täytteellä. olisin voinut syödä kolme mutta en ymmärrä miksi söin vain yhden. josta poikakaverini ahmi vielä kaikenlisäksi puolet.

    hei mä en ole nyt näistä kirjoitusasuista ihan varma...

    VastaaPoista
  10. Tervetuloa kaupunkiin! :)

    Blogissani olen kirjoitellut joistakin paikoista (ravintoloista, baareista, nähtävyyksistä ym.), vaikka hurjasti kaikkea on vielä bloggaamatta.

    Listaan tähän lyhyesti vielä omat lempparit.

    Ravintolat:
    - FraRosa (Prenzlauer Berg), rentoa ja romanttista fine dining-ish
    - Bejte Ethiopia (Schöneberg, U Nollendorfplatz), kahden hengen kasvissetti on TYRMÄÄVÄ
    - Kimchi Princess (Kreuzberg, U Görlitzer Bahnhof), vähän tyyriimpää mutta ehdottomasti hintansa arvoista korealaista
    - Tiki Heart (Kreuzberg, U Görlitzer Bahnhof), ihana tikihenkinen paikka, tarjolla mm. litran juomia kuten piña colada ja kaupungin parhaat vegeburgerit
    - Yellow Sunshine Tiki Heartin naapurissa on vege-pikaruokapaikka joka tarjoaa kaupungin toiseksi parhaat burgerit ;)
    - White Trash Fast Food (Prenzlauer Berg, U Rosa-Luxemburg-Platz) näyttää halpiskinkiltä joka on ostettu konkurssipesästä mutta ei jaksettu rempata, lisätty vain kaikkea ihmeellistä kitch-krääsää. Kolmanneksi parhaat burgerit ;) ja sunnuntai ehdottomasti The Päivä käydä katsastamassa, illalla yleensä mainioita live-esityksiä
    - Chagall (Prenzlauer Berg, U Senefelder Platz) on äärettömän sympaattinen pieni venäläinen ravintola
    - Rote Harfe (Kreuzberg, U Kottbusser Tor / U Görlitzer Bahnhof) ei ole arkisin kovin ihmeellinen, mutta viikonloppuisin tarjoillaan ihan uskomatonta buffaa klo 15 saakka
    - Knofi (Kreuzberg, löytyy sekä Bergmannstrassella että Oranienstrassella) on pienehkö välimerellinen ravintola/kauppaketju jonka valikoimaan kuuluvat mm. herkullinen linssikeitto, erilaisia herkullisia tahnoja, viininlehtikääryleitä ym.
    - Nil (Kreuzberg, U Schlesisches Tor / Friedrichshain, Grünberger Strasse) on sudanilainen imbiss, pieksee kaupungin kaikki muut falafelit ym. 6-0
    - Maroush (Kreuzberg, U Kottbusser Tor), Mustafas Gemüse Kebap (Kreuzberg, U Mehringdamm) ja Mo's Kleiner Imbiss - King of Falafel (!) (Kreuzberg, U Schönleinstrasse) pääsevät tosin aika lähelle

    Baarit:
    - Em. Tiki Heart
    - Konrad Tönz (Kreuzberg, U Schlesisches Tor) on pieni, todella sympaattinen paikka, takahuone sisustettu ihastuttavan (?) 70-lukulaisen kitchisti
    - 8 MM (Prenzlauer Berg, U Senefelderplatz) pienehkö, hieman meluisa paikka jännittävällä valikoimalla (löytyy mm. islantilaista suoviinaa tms.)
    - King Kong Klub (Mitte, U Rosenthaler Platz) on ihastuttavan mainstream goottipaikka :D Drinkeissä tulee aina mukana lepakkokarkki sekoiitustikun nokassa!
    - Schlesische Strassella (U Schlesisches Tor) on useita kivoja baareja: Myslinska (puolalainen), Transit (kahvila/baari), Zur fetten Ecke (hämyisä ja kotoisa pubi)
    - Bar der Republik (Prenzlauer Berg, U Eberswalder Strasse) on pieni ja sympaattinen akvaariobaari Pappelalleella

    Shoppailtavaa löytyy Friedrichshainin Boxi-Kiezistä (eli kaakkois-Friedrichshain, Boxhagener Platzin ympäristö), Frankfurter Torilla (F-hain) on viisikerroksinen Humana = UFF, lisää pikkuliikkeitä löytyy Prenzlauer Bergistä Lychener Strasselta, Pappelalleelta ja erityisesti Kastanienalleelta. Kreuzbergin Wiener Strassella myydään 20-luku-henkisiä ihania hattuja ja Nollendorfplatzin kupeessa löytyy Garage, joka on mm. kilohinnalla myyvä kirppis/second hand -kauppa.

    Kun haluatte lepuuttaa hermojanne shoppailuhulluuden jälkeen ja/tai helpottaa ruokaähkyänne, suosittelen kävelyä Landwehr-kanaalin varrella, kaunista jopa näin marraskuisella ilmalla :)

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Hups, ei ollutkaan ihan lyhyesti, ja tuli kahteen otteeseen... Mutta tosiaan teretulemast ja pitäkää hauskaa, ei varmaankaan käy aika pitkäksi!

    VastaaPoista
  13. Ai hitsi, pakko vielä lisätä listaan Ris-Otto Mittessä (U Oranienburger Tor), joka on "risottopikaruokapaikka" ilman pikaruokapaikkojen ankeaa tunnelmaa, sekä Parliamento Degli Angeli, tai jotain sellaista (Kreuzberg, U Mehringdamm, Bergmannstrassella), ihan sairaan hyvää italialaista.

    VastaaPoista
  14. Kiitos hurjasti vinkeistä! Osa tuli hieman liian myöhässä tälle reissulle, mutta voin vannoa, että niistä on vielä hyötyä :). Suunnittelen nimittäin jo uutta Berliini-reissua kesälle/syksylle!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...