sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Kantarellirisotto.

Seuraa ilmoitusluontoinen asia: NYT NIITÄ TAAS SAA.

*happydance*



3 salottisipulia
iso klöntti voita
kantarelleja tai muita metsäsieniä
3 dl risottoriisiä
kuivaa valkoviiniä
 0,7 - 1 l vahvaa kasvislientä
loraus kuohukermaa
tuoretta timjamia ja salviaa
pippuria (ja suolaa)
parmesaania

1. Hienonna sipulit. Sulata voi korkeareunaisella pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita ja sieniä siinä hetki miedolla lämmöllä.
2. Kaada risottoriisi pannulle sipuleiden ja sienien sekaan. Pyöräytä kauhalla pari kertaa. Lisää loraus valkoviiniä ja sekoittele, kunnes riisi on imenyt viinin. 
3. Lisää valmista kasvislientä noin desi kerrallaan. Sekoittele samalla.
4. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää loraus kuohukermaa, hienonnetut yrtit ja raastettu parmesaani. Viimeistele voinokareella, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoile heti.

Ohje: oma bravuuri (oon pollee).




2 kommenttia:

  1. Paljonko on iso klöntti voita? Koska omalla käytöllä se on sitten varmaan koko paketti :D

    VastaaPoista
  2. Hih, omantunnon mukaan ;). Itse käytän kevyesti 1/3 osaa Juustoportin kirnuvoipaketista, sillä oon vähän sitä mieltä, ettei risottoa kuulukaan tehdä kevyesti.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...