SIENIJUURESPAISTOS
kantarelleja
naurista
kukkakaalia
porkkanaa
voita
tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria
PIPARJUURIKREEMI
200 g ranskankermaa
1 pkt piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
1. Putsaa ja hienonna sienet. Kuori nauris ja pilko se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi lyhyemmän kypsymisajan toivossa. Viipaloi porkkana ja lohko kukkakaalin nuput suuhun mentäviksi.
2. Kuumenna voi pannulla ja nakkaa joukkoon pari timjaminoksaa antamaan makua. Lisää juurekset ja paista lähes kypsiksi välillä sekoitellen. Lisää sienet vasta loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja pippurilla ja poimi timjaminoksat pois ennen tarjoilua.
3. Sekoita piparjuurikreemin ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa sen aikaa, kun juurekset kypsyvät liedellä.
Iiiih, alkuviikon maastopyöräkisassa näin polulla jotain ihanaa keltaista ja kyllä oli kiire maaliin päästyä polkea muovipussin kanssa takaisin niitä hakemaan! :)
VastaaPoistaSuurin huoli loppukisan ajan oli, että toivottavasti kovin moni ei aja niiden yli!
Ja ai herranpieksut että muuten kanttarellisoppa maistui parhaudelle :)
Etenkin kun sekaan laittoi köntsän pororouhe-koskenlaskua... uuuh
kylläpä on houkuttelevan näköinen annos!
VastaaPoistaMe löysimme eilen metsästä kanttarelleja ja saimme niitä eilen vielä tuliaiseksi sekä isältäni että siskonmieheltä. Nyt niitä on! :)
kispe: Vau! Minen ole vielä onnistunut löytämään sieniä metsästä (tosin tunnustan samalla, etten minäkään siellä metsässä ole pahemmin liikkunut). Ja kantarellikeittoa en olekaan muuten tehnyt, vaikka kaikki muut kantarelliruuat alkavat olla jo aika kolutut (ens viikolla tulossa respeti mm. kantarellipastaan, jonka tein perjantaina).
VastaaPoistaMerituuli: joku voisi tuoda mullekin tuliaisiksi kanaterlleja. Arvostaisin!
Päätin tehdä kanttarellipastaasi, mutta sen ohje ei ole vielä täällä :( soitan sinulle !
VastaaPoista