tiistai 2. elokuuta 2011

Kantarellipasta

Viime viikolla oli ihan mahtava flow ruoanlaiton suhteen. Harmi vain, että ne kaikki kokkailut sisälsivät niitä ihanan kellertäviä kantarelleja, joille julistin jo rakkauttani. Tämä pasta ei ole tietenkään poikkeus.


KANTARELLIPASTA

pastaa
2 rkl voita
n. ½ l kantarelleja
2 uuden sadon sipulia varsineen
n. 1 dl kuivaa valkoviiniä
1-2 dl kuohukermaa
tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria

1. Laita pastavesi kiehumaan.Putsaa ja hienonna kantarellit. Viipaloi sipulit ja hienonna niiden varret.
2. Kuumenna voi pannulla. Kuullota sipuleita ja kantarelleja siinä hetki. Lorauta joukkoon valkoviiniä ja anna sen kiehua alkoholi pois. Lisää kerma ja mausteet.
3. Sekoita pasta ja kastike keskenään kattilassa tai tarjoilukulhossa. Viimeisetele raastamalla joukkoon oikein paljon parmesaania. Tarjoile heti.

Alkupalaksi tein maailman surullisimmat mozzarellaleivät. Aina ei ruokabloggaajakaan jaksa.




4 kommenttia:

  1. Täälläkin tuli juuri tehtyä kanttarellipastaa, joskin ehkä vähän juntimpaan 'kötäistäänpä nyt pannuun vähän voita, kanttarelleja ja kermaa' -tyyliin :) Hyväät tuli, tosin samaan syssyyn havaitsin saattavani olla näille kaunokoisille allerginen... Pohjoisesta kotoisin olevana kun en ollut niitä aikaisemmin poiminut (tai edes kaupassa tavannut).

    VastaaPoista
  2. ALLERGINEN? Kuulostaa hirevältä kohtalolta :(. Kantarellit on ihan lempisieniäni tattien ohella (ei varmaan arvais... jonossa on meinaan vielä parikin julkaisematonta kantarellireseptiä ;)).

    VastaaPoista
  3. Juu, opin vasta nyt itsekin, että kanttarellit voivat olla aika voimakkaasti allergisoivia :) Onneksi lempisienteni lista on niin pitkä, ettei menetys sinänsä tunnu hirveän raastavalta, vaikka toki kanttarellit hyviä ovatkin.

    VastaaPoista
  4. Se on kyllä totta, että herkullisia sieniä riittää. Juuri eilen tajusin, että olen ihan kokonaan unohtanut suppilovahveroiden olemassaolon ja sen, että niidenkin aika alkaa pian. Parasta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...