PANCOTTO - ITALIALAINEN TOMAATTIKEITTO (4-6 hengelle)
4 rkl oliiviöljyä
3 isoa valkosipulinkynttä
kuivattua tai tuoretta rosmariinia
2 tlk korkealaatuista tomaattimurskaa
2 dl vettä
ripaus sokeria
loraus balsamiviinietikkaa
200 g kuivattua vaaleaa leipää
2 dl vahvaa kasvislientä
suolaa ja pippuria
3 luomukananmunaa
2 rkl tuoretta persiljaa
150 g raastettua parmesaania
1. Ruskista öljyssä miedolla lämmöllä rosmariini ja viipaloitu valkosipuli.
2. Lisää tomaattimurska ja 1-2 dl vettä. Vettä voit lisätä myöhemminkin tarpeen mukaan. Keitä 10 minuuttia.
3. Lisää pienen pieneksi kuutioitu leipä, kasvisliemi, suola ja pippuri. Keitä 15 minuuttia. Jos haluat keitosta tasaisempaa, soseuta keitto
4. Sekoita erillisessä kulhossa kananmunat, persilja, parmesaanijuusto ja lisää seos sekoitellen keiton joukkoon. Hauduta vielä noin 3 minuuttia.
Alkuperäinen ohje: Liemessä-blogi
Vaikuttaa hyvältä! Mutta nyt aloin miettiä, mikä ero on on tällä ja pappa al pomodorolla? :)
VastaaPoistaSummer: jouduin tyhmyyksissäni googlettamaan pappa al pomodoran :). Äkkiseltään näyttäisi, että ero on kananmunan käytössä, mutta muuten ovat kyllä todella saman tyyppisiä reseptejä.
VastaaPoistaTodellakin tuhdin oloista tavaraa, mutta tämä makuyhdistelmä ei voi pettää, pitänee antaa mahdollisuus täälläkin.
VastaaPoistaKiintoisaa. En oo koskaan käyttäny kananmunaa keitossa. Yhdistelmä kuulostaa aika hyvältä. Yritän uskaltaa kokeilla.
VastaaPoista