Tätä joulua meillä vietetään ruokien osalta mahdollisimman perinteisesti niin, ettei niitä jouluruokia oikeasti tee mieli ennen kuin vasta vuoden päästä. Olen aina rakastanut jouluherkkuja pipareita, vihreitä kuulia ja sika-asioita lukuun ottamatta, enkä juurikaan salaile saati häpeä asiaa. Suosikkejani joulupöydästä ovat riisipuuro sekametelisopalla, rosolli kermavaahdolla, kaikki kalat ja mädit, lanttulaatikko sekä hyvin imelletty perunalaatikko, jota valitettavasti saa liian harvoin. Tänä vuonna ajattelin kruunata aattoillan aterian näyttävällä joulupavlovalla, josta julkaisen reseptin huomenna jahka onnistun mokomassa :)
Lihottavaa joulua!
LANTTURIESKAT (6 kpl, joten tee tuplana! Triplana vielä parempi)
300 g lanttua
1 dl luomumaitoa
1 muna
vajaa 1½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
ripaus sokeria
n. 1 rkl oliiviöljyä tai voisulaa
1. Viipaloi lanttu pieniksi paloiksi ja keitä palaset kypsiksi.
2. Soseuta ja lisää maito. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Taikina saa olla löysähköä.
3. Lusikoi taikinasta kökkänät pellille. Taputtele jauhoisin käsin littanoiksi.
4. Paista rieskoja 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, niin että ne saavat pintaansa reilusti väriä.
Ohje: Ruokahommia
Herkullista joulua Mari!
VastaaPoistaSinulle myös Virpi :)
VastaaPoistaJouluajan juuressoseista saa myös helppoja ja nopeita; uunissa toinen pellillinen rieskoja Pirkan bataattisoseesta. Nam.
VastaaPoistaSaiskohan näihin jotenki hyödynnettyä noi ylimäääräset lanttulaatikot...
VastaaPoistapäpä: oi bataattirieskat ovat varmana aika ihania myös. Ja ne valmiit soseet ovat tosiaan käteviä, mutta kilohinnoiltaan aivan uskomattomia esim. irtolanttuun verrattuna :(
VastaaPoistaKrista: kokeile! Ite mietin vähän samaa, kun tuolla on toi 1,5 kilon lanttuloora ja samanmoinen bataattilaatikko vielä koskemattomina ja eletään kuitenkin jo joulupäivää. Syön niitä varmaan vielä uutenavuotenakin :D
Aah, nää on kyllä hyviä, piti itekin tehä jouluna mutten kaikelta siltä syömiseltä kerennyt. Kristalle vinkiksi että Herkku ja Koukku -blogissa kokkailtiin juurikin lanttulaatikon jämistä näitä samaisia rieskoja. http://herkkujakoukku.blogspot.com/2011/12/joulukalenterin-luukku-24.html
VastaaPoistaVitsit kun olisi tajunnut tuon Herkun ja Koulun ohjeen aiemmin. T kokeili valmistaa eilen lanttulaatikkorieskoja ja tuli kuulemma kaameita. Itse en edes maistanut :D
VastaaPoista