perjantai 23. joulukuuta 2011

Riks, raks ja poks

... sanoi läppärini reilu viikko sitten ja lopetti bloggaamisen kuin seinään. Oletin selviäväni kuolonkorinoista vain uuden Asus Zenbookin tilauksella ja litralla riisisukaata. Taisin olettaa oikein.


Innostuin taas riisisuklaista noin 15 vuoden tauon jälkeen nähtyäni nämä Sillä Sipulien söpöt namut. Vietin lapsena lähes koko joulukuun kädet kainaloita myöten sulassa suklaassa ja riisimuroissa, joten sikäli kuvio oli suklaaholistille tuttua. Kookosrasva sulaksi, sekaan kaakaojauhe ja riisimurot ja seos vuokiin. Se, minkä olin unohtanut, oli riisisuklaamassan saaminen makeivuokiin. Älytöntä ja sottaista hommaa! Jaksoin täyttää juuri ja juuri kuvissa näkyvät vuoat ja siirryin niiden jälkeen isompiin muffinssivuokiin. Suosittelen muillekin herkkähermoisille!


RIISISUKLAA

125 g kookosrasvaa

2 dl tomusokeria

1 dl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

8 dl riisimuroja 
(nomparelleja koristeluun)


1. Sulata kookosrasva kattilassa ja ota kattila pois levyltä.

2. Lisää rasvaan sokeri, siivilöity kaakaojauhe ja vanilliinisokeri. Lisää riisimurot.

3. Ota kahdella lusikalla kokkareita vadille tai makeisvuokiin. Anna kovettua kylmässä. 

Ohje: hs.fi 

4 kommenttia:

  1. onko tuo kaakaojauhe joku vitsi? :D suklaata sen olla pitää!

    VastaaPoista
  2. Jaa. Ei minusta vaan.

    VastaaPoista
  3. Kaakaojauhetta TIETENKIN!

    Ootko sä saanut jo sen uuden koneen?

    VastaaPoista
  4. Jaana: tässä juuri sillä dataan varsin rakastuneena. Srategiset mitat: 1,3 kiloa, 13,5 " ja 9 mm paksu PAKSUIMMASTA KOHDASTA. Aaaaaa, rakkaut!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...