keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Uunipasta

Arvaan, mitä mielessänne liikkuu. Kuinka monta erilaista uunipastaruokaa tähän blogiin oikein mahtuu? Voin kertoa, että ainakin vielä tämä!


PINAATTI-TOMAATTIPASTAVUOKA

noin 250 g täysjyväpastaa (penne on parasta)
oliiviöljyä paistamiseen
1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
hyppysellinen kuivattua chiliä 
1 tlk laadukasta tomaattimurskaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
hyppysellinen sokeria
loraus balsamicoa
rasia kirsikkatomaatteja
nippu tuoretta pinaattia
nippu tuoretta basilikaa
pallo buffalonmaito mozzarellaa
parmensaania raastettuna

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Keitä pasta.
2. Kuori ja hieonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja kuivattua chiliä öljyssä kuumalla pannulla. Lisää tomaattimurska, suola ja mustapippuri, sokeri ja balsamico. Hauduta 5-10 minuuttia.
3. Lisää tomaattikastiikkeeseen puolitetut kirsikkatomaatit, pesty pinaatti, basilikanlehdet ja kypsä pasta. Maista ja mausta tarvittaessa.
4. Kaada pastaseos uunivuokaan ja levitä tasaiseksi.  Levitä päälle siivutettu mozzarella ja raastettua parmesaania. Paista uunissa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on gratinoitunut.

Ps.  Tämä on toimiva perusohje, mutta ruokaa voi hyvin höystää omaan ruokavalioon soveltuvalla proteiinilla. Anjovis-kapristäyte on hyvä - marinoitu tofu vielä parempi.


2 kommenttia:

  1. Oi naaaam! Tulin just salilta, ja tekee hitosti mieli pastaa, niin kuin aina liikunnan jälkeen. Noiden ainesten yhdistelmä ei voi olla muuta kuin herkkua.

    VastaaPoista
  2. Heh, itsehän olen joskus tyhjentänyt treenien jälkeisessä hiilarihimossa yhden sipsipussin :D. Eli joo, tämä on parempaa palautusruokaa. Lisää vaan mukaan hintsasti jotain proteiinia ja se on siinä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...