torstai 19. huhtikuuta 2012

Fudge

Sokerihimo. Se on ollut läsnä ihan-joka-päivä viime aikoina. En valita, sillä avaahan se suolan ystävälle ovet ihan uudenlaisille leivontaurille. Katsokaapa vaikka, mitä sain aikaan eilen: ihan oikeaa fudgea!

 

Fudge-himoni heräsi pyöriteltyäni ensin käsissäni jo viikon toista Omar-karkkipussia ja tehtyäni kohtalokkaan huomion: eivätkö omarit ole vähän niin kuin fudgea? (Eivät tietenkään ole, mutta pakko oli testata).

Reseptin kaivelin sieltä, missä muistin edellisen kerran fudgea nähneeni: Kädenvääntöä -blogista. Pitkä oli keitellyt lime-valkosuklaafudgea ja se makuhan passasi minullekin. Lopputuloskin oli just eikä melkein täydellistä: kielelle sulavaa ja niin makeaa, että vaahterasirappikin jää kakkoseksi. Eli just hyvää.

Ylistetty olkoon siis sokerihimo! Ilman sitä olisvat nämäkin jääneet kokematta.




LIME-VALKOSUKLAAFUDGE (n. 40 kpl)

200 g valkosuklaata
2 limeä
2 dl kuohukermaa
3 dl ruokosokeria
100 g voita


1. Rouhi valkosuklaa. Pese limet huolellisesti ja raasta kuoret hienoiksi.
2. Mittaa kuohukerma, sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoitellen 8-10 minuuttia. Varo, ettei liemi kiehu yli. Itse jouduin pitämään sähköliettä peräti ykkösellä.
3. Lisää valkosuklaarouhe, limen kuoriraaste ja purista joukkoon yhden limen mehu. Sekoita, kaada leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen vuokaan (20 x 20 cm) ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
4. Leikkaa parin sentin kokoisiksi annospaloiksi. Säilytä makeiset kylmässä.

Alkuperäinen ohje: Kinuskikissa ja Kädenvääntöä.


2 kommenttia:

  1. Oh, fudge on ollut listoillani jo vaikka kuinka kauan ja sillä on tapana aina pompahtaa eteen tasaisin väliajoin. Ehkä tällä kertaa saan aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee tee tee! Fudge on niin älyttömän helppoakin herkkua, ettei sen valmistamiseen mene kuin vartti (+jähmettymisaika). Taidan tehdä tätä tästä lähtien aina kun tekee mieli makeaa (eli öh, joka päivä?) ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...