sunnuntai 30. syyskuuta 2012

New York Cheesecake

Arvoitus: mitä syntyy, kun ynnätään 5 litraa Tuomaken raastamaa coleslawia, 50 hodarin sämpylätaikina, pari kiloa vieraiden tuomia nakkeja, maailman tukevin valkosuklainen New York juustokakku ja kahdeksan syöjää?
Vastaus: tiskattavaa liki pariksi tunniksi. Että niin, missä se monta vuotta toivomani astianpesukone luuraa, häh? Onneksi kakun jämät lohdutti, tiskienkin jälkeen.


Juustokakun ohjeesta saan kiittää Vaaleanpunainen Nonparelli -blogia, jonne päädyin huhuiltuani Facebookissa täydellisen New York cheesecaken ohjeen perään. Ja täydellinen tämä onkin, sillä resepti on tuunattu valkosuklaalla, mikä tekee kakusta to-del-la heviä ja makeaa. Eli just ihanaa! Kannustan kokeilemaan.

VALKOSUKLAINEN NEW YORK CHEESECAKE

Pohja:
300 g Digestive keksejä
150 g voita
Täyte:
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
600 g tuorejuustoa (Philadelphia)
1 prk (200 g) valkosuklaa-lime rahkaa (Valio)
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl pakastemustikoita
1. Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
2. Tee täyte. Sekoita keskenään sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelysjauho. Lisää joukkoon tuorejuusto, rahka ja ranskankerma. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada seokseen kerma vähän kerrallaan samalla vatkaten.

3. Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen.
4. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 minuuttia. (Vuokaa kannattaa pitää uunipellillä jossa leivinpaperia, koska paiston aikana saatta vuoasta vuotaa nestettä.) Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla jos se tummuu liikaa paiston aikana.
5. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin vähintään 6-8 tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen avulla vuoasta.
Ohje: Vaaleanpunainen Nonparelli -blogi


6 kommenttia:

  1. Laitoin linkin "tätä pitää kokeilla" -luonnoksiini.

    VastaaPoista
  2. Mmm,ihanan näköinen juustokakku!

    VastaaPoista
  3. Tämä ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta :)
    Kaunis kakku! Ja yksi parhaimmista mitä on olemassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leila on kyllä ihan uskomaton leivontavelho. Olen fani :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...