tiistai 18. syyskuuta 2012

Nypittyjä ruusu(kaali)nlehtiä

Long time no seen. Miten aika juokseekin näin nopeasti.

Ryhdyin eilen lueskelemaan Evitalle vastikään siirtyneen Fannin & Kanelin viime aikaisia reseptikuulumisia ja mieleeni pinttyi herkullisen värinen pinaatti-ruusukaalipannu. Hassua kyllä, viikon alussa tekee yleensä aina mieli keventää, joten reseptin ainesluettelo päätyi heti kauppalistalle ja koko komeus myöhemmin illalla friteerattujen ahvenfileiden seuralaiseksi lautaselle. Ah, niiiin hyvä alku tälle viikolle!


Muutamia muutoksia toki tein alkuperäiseen ohjeeseen. Oliiviöljy vaihtui voihin, vaahterasiirappi ruokosokerisiirapiksi ja pekaanipähkinät casheweiksi. Lopputulos oli kuitenkin t a i v a s, joten muutokset suvaittakoon.

PINAATTI-RUUSUKAALIPANNU (lisukkeeksi kahdelle)

300 g ruusukaaleja
4 dl tuoretta pinaattia
1 rkl voita

1 rkl ruokosokerisiirappia (tai vaahterasiirappia)
1 rkl valkoviinetikkaa
cashewpähkinöitä

suolaa myllystä

1. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla ja siirrä syrjään.
2. Leikkaa ruusukaalien kannat pois ja napsi lehdet irti. Jos pinaatinlehdet ovat suuria, poista paksut ja puumaiset kannat ja pilko lehdet pienemmiksi.
3. Kuumenna pannulla keskilämmöllä voi. Kuullota ruusukaalinlehtiä vajaa minuutti. Lisää joukkoon siirappi ja etikka. Sekoita mukaan myös pinaatti ja kääntele muutaman kerran ympäri pannua kunnes lehdet alkavat pehmetä.
4. Kumoa paistos lautaselle. Ripottele päälle paahdetut pähkinät ja aavistus hyvälaatuista suolaa. Tarjoa paistosta esim. paistetun, vaalean kalan seuralaisena.

Alkuperäinen ohje: Fanni & Kaneli

13 kommenttia:

  1. Oi ruusukaali on kyllä niin hyvää! Harmi kun se on tuoreena aika hintavaa kuitenkin, tai ainakin sen verran että sitä ei ihan kokoajan opiskelijakeittiössä viitsi syödä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin huomaavinani, että tällä hetkellä kotimaisia ruusukaaleja saisi hitusen edullisemmin kuin yleensä. Näinköhän harhoja? :)

      Poista
  2. Hyvä reseptivinkki! Ruusukaalit täälläkin toreilla ja kaupoissa parhaimmillaan ja salaattivaihtoehto ruusukaalista pinaatin kanssa täytyy testata. Pähkinät vaihtuvat meillä saksanpähkinöiksi, kun niitä on omasta takaa vielä viime syksyistä satoa muutama kilo..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, piti käydä blogissasi kurkkaamassa, missä sijaitsee "täällä" :).

      Poista
  3. JES! Koin ruusukaalihuumaa tässä hetki sitten, kun tein kermassa haudutettuja ruusukaaleja. Nam. Tämä vois olla seuraava himon kohde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusukaalireseptejä ei tosiaan ole ikinä liikaa. En minä ainakaan jaksa syödä niitä aina vain keitettyinä, vaikka lähtökohtaisesti hyviä ovatkin :).

      Poista
  4. Kiitti vinkistä! Laiton tuota tänään Tofu teriyakin ja grillattujen punajuurilohkojen kanssa ja maut sopivat mainosti yhteen. Ruusukaalissa ja pinaatissa on molemmissa huimat ravintoarvot, joten tämä resepti pääsee ilman muuta reseptikansiooni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa hyvältä! Meillä mennään tänään arkisesti tonnikalapastan voimalla. Vaihdetaanko annoksia? :D

      Poista
  5. Oijoi nam! Ruusukaaleja täytyykin valmistaa taas pitkästä aikaa :-) Cashewpähkinöiden kera!

    VastaaPoista
  6. Uuh, tätä pitää tehdä. Tein eilen kermassa haudutettuja ruusukaaleja, ihan sairaan hyvää. Ruusukaalien makua ei oikein korvaa mikään. Onneksi niitä saa tällä hetkellä jopa lähikaupan hyllyltä.

    VastaaPoista
  7. Aaaa, kermassa haudutetut ruusukaalit on ihan parhautta! Aikoihin en ole niitä tosin syönyt, kun tuntuu, että niiden kanssa kuuluisi nauttia jotain vähän kevyempää protskua tai muuta vastaavaa, eikä sellaista ole tullut aikoihin tehtyä. Kermassa haudutettu uunilohi ja kermassa haudutetut ruusukaalit ei oikein wörki yhdessä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me vedettiin kevyenä protskuna kaupan pakastealtaan paneroituja seitipaloja.... :D Mutta esimerkiks itsetehdyt kalapuikothan toimisivat tosi hyvin varmasti.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...