tiistai 26. heinäkuuta 2011

Mansikkasalsaa ja paistettua halloumia

Keskikesässä parasta ovat tuoreet mansikat, kantarellit, uuden sadon porkkanat ja paistettu taikka grillattu halloumi. Se, ken muuta väittää, on saletisti väärässä. Tässä yksi resepti  todistamaan väitteen paikkaansapitävyyttä ainakin mansioiden ja halloumin kohdalla. Niiiiiiin hyvää!


MANSIKKASALSA

½ l tuoreita mansikoita
2,5 dl kirsikkatomaatteja
1 iso punasipuli
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 rkl balsamicoa
1 tl sitruunamehua
loraus oliiviöljyä

loraus hunajaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

1. Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne. Halkaise kirsikkatomaatit neljään osaan. Hienonna sipuli.
2. Sekoita akikki ainekset kulhossa. Peitä kulho ja laita jääkaappiin tekeytymään joksikin toviksi.

Ohje muokattu Pastanjauhajien samanlaisesta.



11 kommenttia:

  1. Eihän tällaista voi olla :O Pakosti menee testiin!

    Ja hei, mietin että ootko enemmänkin maistellut eri viinejä ruokien kyljessä? Vinkkasit siitä mainiosta valkkarista thairuoan kylkeen ja olisinkin kysellyt lisää vinkkejä - sekä thaikkuihin/aasialaiseen ja noin muutenkin suosituksia ihan kaikenlaisen ruoan kanssa,jos sulta vaan löytyy kokemusta :)

    ps. sun kommentti oli aivan super ihana <3 kiitos!

    VastaaPoista
  2. TESTAA! On ihan käsittämättömän hyvää ja raikasta ja ihanaa :)

    Oivoi. Harrastan kyllä viinien juomista maistelumielessä, mutta ei mua miksikään sommalieeriksi voi kutsua hyvällä huumorillakaan. Jos joku kysyy neuvoja, suosittelen todennäköisesti alsacelaisia valkkareita kaikkeen. Siis KAIKKEEN. Ja punaviinilemppareita en enää näin heinäkuussa edes muista, sillä join punaista viimeksi joskus kauan sitten, eli lumien ollessa vielä maassa.

    Olen kyllä miettinyt, että postailisin useammin viineistä, mutta siinä on olemassa aina se riski, että joku täällä intternetissä tietää asiat kuitenkin aina paremmin. Mutta ehkä ehkä... Jonkun suosikkiviinini-postauksen voisin kyllä varmaan kasata :)

    VastaaPoista
  3. Jes! Paketti halloumia onkin jo jonkin aikaa odotellut jääkaapissa jotain kivaa uutta reseptiä. Tätä on testattava :)

    VastaaPoista
  4. Liinu: testaa ihmeessä. Ja alkuperäisten ohjeiden perusteella mansikkasalsa sopii myös ilmeisen hyvin paistetun lohen kera :)

    VastaaPoista
  5. Oijoijoiii en kestä, kuulostaa ihan yyberhyvältä! Tähän kaatuu nyt kyllä mun jalot aikeet juustonkäytön vähentämisestä... :D

    VastaaPoista
  6. Sain tämän salsan väsättyä tänään ja oli ehdottomasti hehkutuksen arvoinen! Me niin tykättiin. :)

    Ja ei muuta kuin viinijuttuja kehiin. Makuasioistahan voi aina keskustella. ;) Besserwisserit ja muut jätetään omaan arvoonsa!

    VastaaPoista
  7. Nou hätä! Ihan vaan joku lempparipostaus olis kiva. :) Tai sitten, miten ois joku nasta punaviinikastike? Tosin oon varma, että sulla on täällä jo sellainen.. Täytyykin tsekata postaukset kaikkineen läpi!

    Onko valkkari mistään kotoisin ruoanlaitossa? :)

    VastaaPoista
  8. Tiia: oon itse myös vähän väliä muka vähentämässä juuston käyttöä, mutta aina ne suunnitelmat jännästi jää, kun vastaan tulee halloumia, vuohenjuustoa, valkohomejuustoa tai fetaa!

    Tusla: hmm, uskoaltaisiko sitä? Ehkä, ehkä... :)

    ruusunen: punaviinikastiketta ei löydy, kun sen soveltuvuus kasvisruokien kaveriksi on vielä kysymysmerkki (paitsi Berliinissä söin tosi hyvää munakoisoruokaa punaviinikastikkeella!). Valkkari sen sijaan sopii mainiosti esim. risottoon, kalaruokiin ja keittoihin (tsekkaa vaikka blogistani löytyvä kesäkeitto!). Meiltä löytyy aina kokkaus-valkkaria kaapista :)

    VastaaPoista
  9. Tää on kyllä ihan pakko testata! Syntisen hyvän näköistä herkkua =o)

    VastaaPoista
  10. Mahtavaa!! Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...