SINIHOMEJUUSTOHYRRÄT (n. 16 kpl)
170 g sinihomejuustoa
200 g ranskankermaa (28%)
luomumuna voiteluun
1. Sulata voitaikinalevy. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
2. Kauli taikina noin kaksinkertaiseksi.
3. Siirrä sinihomejuusto ja ranskankerma tasapohjaiseen astiaan. Muussaa juusto ja ranskankerma haarukalla tasaisenlaiseksi massaksi, johon saa jäädä myös isompia juustomöykkyjä sattumiksi.
4. Levitä seos tasaisesti kaulitun taikinan päälle. Rullaa taikina rullalle ja leikkaa noin 1 cm paksuisiksi paloiksi. Nosta rullat pystyasentoon leivinpaperin päälle uuninpellille ja voitele kananmunalla.
5. Paista hyrriä uunissa noin 20 minuuttia. Varmista välillä tilanne. Rullien kuuluu saada väriä päältä, mutta sisemmältä voitaikina saa jäädä pehmeäksi ja hivenen raa’aksi. Uskokaa pois, se on parasta juuri niin!
6. Anna rullien jäähtyä ennen tarjoilua.
2. Kauli taikina noin kaksinkertaiseksi.
3. Siirrä sinihomejuusto ja ranskankerma tasapohjaiseen astiaan. Muussaa juusto ja ranskankerma haarukalla tasaisenlaiseksi massaksi, johon saa jäädä myös isompia juustomöykkyjä sattumiksi.
4. Levitä seos tasaisesti kaulitun taikinan päälle. Rullaa taikina rullalle ja leikkaa noin 1 cm paksuisiksi paloiksi. Nosta rullat pystyasentoon leivinpaperin päälle uuninpellille ja voitele kananmunalla.
5. Paista hyrriä uunissa noin 20 minuuttia. Varmista välillä tilanne. Rullien kuuluu saada väriä päältä, mutta sisemmältä voitaikina saa jäädä pehmeäksi ja hivenen raa’aksi. Uskokaa pois, se on parasta juuri niin!
6. Anna rullien jäähtyä ennen tarjoilua.
+7. Kauho lopuksi ylijäänyt juustokermaseos omaan suuhusi.
Ohje: Äidin
Ohje: Äidin
Ihan selkeää lohturuokaa, jos niitä menee pellillinen kerrallaan :-)
VastaaPoistaHei jooooo! Osallistun.
VastaaPoistaKuulostaa huolestuttavalta linjojen kannalta, mutta tosiaankin lohturuualta eli pakko testata jossakin välissä!
VastaaPoistaOijoi, näitä teen ens maanantaiksi kaveriporukan tapaamiseen. Mutta, yksi kysymys: miten hyrrien maku/koostumus suhtautuu siihen, jos tekisin ne jo vuorokautta ennen syömistä valmiiksi...? Onko kokemusta?
VastaaPoista-Aino
Virpi: limjoillehan nää ei tee hyvää, mutta tartteeko niitä aina ajatellakaan :). Elämä on liian lyhyt ikuiseen laihduttamiseen.
VastaaPoistaAino: hyvin voit tehdä päivää aiemmin, mutta suosittelen hyrrien lämmittämista ennen tarjoilua. Jääkaappikylminä nää ei oikein toimi.
VastaaPoistaei ollu kaupassa isoa voitaikinalevyä. Ostin sit ison lehtitaikinan...saa nähä miten käy??Meneeköhän pahastikkin metsään?
VastaaPoistaJossu: Ei kai noilla ole muuta eroa, kuin että voitaikinassa on voita ja lehtitaikinassa margariinia. Rasvainen ranskankerma onneksi takaa sen, ettei näistä saa kevyitä lehtitaikinallakaan ;)
VastaaPoista