keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Sinihomejuustohyrrät

Vanhan blogin hautaamisessa oli se(kin) hyöty, että voin blogata nyt paremmalla omallatunnolla päivitettyjä versioita vanhoistakin resepteistä. Eli häh-hää, seuraa sinihomejuustohyrrien paluu!  Yhteinen historiamme on kaikessa lyhykäisyydessään se, että olin hyrrien takia hyvässä sinihomejuustokoukussa jo kauan ennen koulun aloittamista, joten suosittelen näitä varauksella. Kun leivon hyrriä pellillisen, on erittäin todennäköistä, että iltaan mennessä olen myös syönyt niitä pellillisen.


SINIHOMEJUUSTOHYRRÄT (n. 16 kpl)
1 iso kokonainen levy voitaikinaa (älä siis osta viiden pienen levyn voitaikinapakkausta)
170 g sinihomejuustoa
200 g ranskankermaa (28%)
luomumuna voiteluun


1. Sulata voitaikinalevy. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
2. Kauli taikina noin kaksinkertaiseksi.
3. Siirrä sinihomejuusto ja ranskankerma tasapohjaiseen astiaan. Muussaa juusto ja ranskankerma haarukalla tasaisenlaiseksi massaksi, johon saa jäädä myös isompia juustomöykkyjä sattumiksi.
4. Levitä seos tasaisesti kaulitun taikinan päälle. Rullaa taikina rullalle ja leikkaa noin 1 cm paksuisiksi paloiksi. Nosta rullat pystyasentoon leivinpaperin päälle uuninpellille ja voitele kananmunalla.
5. Paista hyrriä uunissa noin 20 minuuttia. Varmista välillä tilanne. Rullien kuuluu saada väriä päältä, mutta sisemmältä voitaikina saa jäädä pehmeäksi ja hivenen raa’aksi. Uskokaa pois, se on parasta juuri niin!
6. Anna rullien jäähtyä ennen tarjoilua.
+7. Kauho lopuksi ylijäänyt juustokermaseos omaan suuhusi.

Ohje: Äidin

8 kommenttia:

 1. Ihan selkeää lohturuokaa, jos niitä menee pellillinen kerrallaan :-)

  VastaaPoista
 2. Hei jooooo! Osallistun.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa huolestuttavalta linjojen kannalta, mutta tosiaankin lohturuualta eli pakko testata jossakin välissä!

  VastaaPoista
 4. Oijoi, näitä teen ens maanantaiksi kaveriporukan tapaamiseen. Mutta, yksi kysymys: miten hyrrien maku/koostumus suhtautuu siihen, jos tekisin ne jo vuorokautta ennen syömistä valmiiksi...? Onko kokemusta?

  -Aino

  VastaaPoista
 5. Virpi: limjoillehan nää ei tee hyvää, mutta tartteeko niitä aina ajatellakaan :). Elämä on liian lyhyt ikuiseen laihduttamiseen.

  VastaaPoista
 6. Aino: hyvin voit tehdä päivää aiemmin, mutta suosittelen hyrrien lämmittämista ennen tarjoilua. Jääkaappikylminä nää ei oikein toimi.

  VastaaPoista
 7. ei ollu kaupassa isoa voitaikinalevyä. Ostin sit ison lehtitaikinan...saa nähä miten käy??Meneeköhän pahastikkin metsään?

  VastaaPoista
 8. Jossu: Ei kai noilla ole muuta eroa, kuin että voitaikinassa on voita ja lehtitaikinassa margariinia. Rasvainen ranskankerma onneksi takaa sen, ettei näistä saa kevyitä lehtitaikinallakaan ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...