Tällä kertaa hautasin Norman poikkeuksellisetsi uunivuokaan, vaihdoin vääräoppisesti kovan ricotta salatan pehmeämpään ricottaan ja hamstrasin kaupan kookkaimmat kuivapastat. Täydellistä! Sopii pimeisiin syysarki-iltoihin ja lohturuokanälkään :).
PASTA ALLA NORMA UUNISSA
400 g täysjyväpastaa (esim. rigatoni)
400 g tomaattimurskaa
3-4 valkosipulinkynttä
1 munakoiso
1 tl sokeria
1 tl balsamicoa
250 g ricotta-juustoa
juustoraastetta (esim. parmesan tai vuohenmaitogoudaa)
suolaa ja pippuria
1. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Kuutioi munakoiso.
2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota valkosipuli. Lisää munakoisokuutiot ja paista, kunnes munakoisot ovat saaneet hieman väriä. Lisää tomaattimurska, sokeri, balsamico, suola ja pippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä hetken jos toisenkin. Tarkista maku.
3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Voitele uunivuoka öljyllä. Lisää vuokaan sekä keitetty pasta että tomaattikastike. Sekoita. Lusikoi päällee ricottaa ja viimeistele juustoraasteella.
5. Pasita vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on gratinoitunut rapsakaksi. Silppua päälle ennen tarjoilua paljon tuoretta basilikaa.
Naaam! Tätä vois varmaan tehdä myös ilman pastaa, vai mitä luulet? Asun munakoisofanin kanssa, joten saattaisi olla aika tykätty ruoka. :)
VastaaPoistaMunakoiso-tomaatti-juustogratiinille on Italiassa joku oma nimikin, joten siitä vaan! Tosin ei se sit ole enää pasta alla Normaa :(
VastaaPoistaNorma on ihana pasta ja tämä ohje näyttää ja kuulostaa tosi herkulta. Ehdottomasti kokeiltava!
VastaaPoistaHei anna! Pasta alla Norma on omakin ruokasuosikki. Nykyään taidan mainita sen aina lempiruokaa kysyttäessä :).
VastaaPoistaMun täytyy testata tää, ihan ehdottomasti. Ja hei, propsit jälleen kerran: sun ruokakuvat on oikeasti tosi hienoja, onnistuneita ja näyttäviä. Törmään niin surullisen usein ruokablogeihin joiden kuvat ei saa kun itkun aikaan.
VastaaPoistaMutta täällä ei oo siitä pelkoo! :)
Oi kiitos :). Näin talvisin on tosi raskasta ottaa (ruoka)kuvia, kun arkisin sitä ruokaa tekee vain iltasin pimeällä ja niihin kellertäviin kuviin ei sitten kovin herkästi ole tyytyväinen. Onneksi omistan suht valovoimaista optiikkaa kuitenkin :)
VastaaPoistaKiitos taas hyvistä ruokavinkeistä ja yleinen kiitos blogisi kauniista kuvista ylipäätään. Täällä kannattaa käydä ideoita hakemassa ja pelkästään jo viihtymässä, toteaa tämä vanha ituhippiäijä!
VastaaPoistaP, kiitos itsellesi kannustavista sanoista :).
VastaaPoista