Toisaalta lehdissä esitetyt joulukodit ovat sentään valtavan inspiroivia. Niistä olen saanut ainakin sammumattoman paskkomielnteen Mailegin 150cm pitkään tonttupoikajoulukalenteriin. Saanhan sellaisen saanhan saanhan? Ja ovathan ne lehdissä olleet ruuatkin vimmatun herkullisia. Niin kuin esimerkiksi nämä Kaikkien aikojen Joulu 2011 -lehdestä löytämäni parmesaani-pinjansiemenkeksit, joiden rasvapitoisuus ei ole heikkohermoisten korville sopivaa.
PARMESAANI-PINJANSIEMENKEKSIT
150 g huoneenlämpöistä voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl (n. 100 g) parmesaania raastettuna
Päälle:
1 kananmuna
1 dl (n. 50g) parmesaania raastettuna
pinjasiemeniä
1. Sekoita voihin jauhot ja juustoraaste. Muotoile taikinasta kaksi paksuhkoa pötköä. Kääri ne kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
2. Leikkaa pötköt n. ½ cm paksuisikis paloiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle.
3. Voitele keksit kevyesti vatkatulla kananmunalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja pinjansiemeniä.
paista keksejä uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Ohje: Sanna Kekäläinen, Kaikkien aikojen joulu 2011
Kissakin tykkää!
VastaaPoistaSe(kin) ois perso rasvalle ;)
VastaaPoistaMeillon melkein tommonen tonttu ja sen nimi on Pertsa. Pertsa kirjoittelee joulun alla kirjeitä ja jättää taskuihinsa kaikkea kivaa. Ainoa ärsyttävä asia Petrsassa on, että suurin osa kirjeistä on mun miehelle. Pyh.
VastaaPoistaPertsa! Ihana Pertsa! Mäki haluan oman Pertsan! :)
VastaaPoistavielä kun käyttää mahdollisimman kylmää voita niin tollaset nousee paremmin, tulee rapeampia eikä sitä voitakaan tarvi niin paljoa..
VastaaPoistaKyllä näistä tuli oikein rapskatoi, kuules Aleksi. Ja mä en leivo kylmästä voista mitään niin kauan, kun joudun sekoittamaan jauhot voihin käsin kutterin sijasta....
VastaaPoistaHmmm.. Ei sitte :)
VastaaPoista