maanantai 14. marraskuuta 2011

Parmesaani-pinjansiemenkeksit

Joulufanina olen toki hamstrannut jo kaikki kauppoihin ilmestyneet joululehdet... Ja saanut hieman pettyä niistä jokaiseen. Yhdessä kehotetaan tupsuttamaan ikkunaan piimää, mikäli valkoista joulua ei kuulu, ja toisen lahjavinkit koostuvat lähinnä joulukoristeista. Ikään kuin kukaan täyspäinen haluaisi antaa saati vastaanottaa muovisia tonttutyttöjä ja piparkakkumuotteja jouluaattona. Niinku häh?

Toisaalta lehdissä esitetyt joulukodit ovat sentään valtavan inspiroivia. Niistä olen saanut ainakin sammumattoman paskkomielnteen Mailegin 150cm pitkään tonttupoikajoulukalenteriin. Saanhan sellaisen saanhan saanhan? Ja ovathan ne lehdissä olleet ruuatkin vimmatun herkullisia. Niin kuin esimerkiksi nämä Kaikkien aikojen Joulu 2011 -lehdestä löytämäni parmesaani-pinjansiemenkeksit, joiden rasvapitoisuus ei ole heikkohermoisten korville sopivaa.


PARMESAANI-PINJANSIEMENKEKSIT 

150 g huoneenlämpöistä voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl (n. 100 g) parmesaania raastettuna

Päälle:
1 kananmuna
1 dl (n. 50g) parmesaania raastettuna
pinjasiemeniä

1. Sekoita voihin jauhot ja juustoraaste. Muotoile taikinasta kaksi paksuhkoa pötköä. Kääri ne kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
2. Leikkaa pötköt n. ½ cm paksuisikis paloiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle.
3. Voitele keksit kevyesti vatkatulla kananmunalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja pinjansiemeniä.
paista keksejä uunissa keskitasolla  200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ohje: Sanna Kekäläinen,  Kaikkien aikojen joulu 2011


7 kommenttia:

  1. Se(kin) ois perso rasvalle ;)

    VastaaPoista
  2. Meillon melkein tommonen tonttu ja sen nimi on Pertsa. Pertsa kirjoittelee joulun alla kirjeitä ja jättää taskuihinsa kaikkea kivaa. Ainoa ärsyttävä asia Petrsassa on, että suurin osa kirjeistä on mun miehelle. Pyh.

    VastaaPoista
  3. Pertsa! Ihana Pertsa! Mäki haluan oman Pertsan! :)

    VastaaPoista
  4. vielä kun käyttää mahdollisimman kylmää voita niin tollaset nousee paremmin, tulee rapeampia eikä sitä voitakaan tarvi niin paljoa..

    VastaaPoista
  5. Kyllä näistä tuli oikein rapskatoi, kuules Aleksi. Ja mä en leivo kylmästä voista mitään niin kauan, kun joudun sekoittamaan jauhot voihin käsin kutterin sijasta....

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...