sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Tahna uunissa makeiksi paahdetuista palsternakoista


Uuden Mustan paluu juureksiin -haaste jatkaa riemukasta kulkuaan. Viime viikolla blogikollegat kehittivät aivan mielettömiä innovaatioita lantusta ja tälle viikolle haastejuurekseksi leimattiin palsternakkaMeinasin jo olla osallistumatta tällä viikolla koko haasteeseen kiireiden vuoksi, mutta menkööt nyt, kun eteeni kerran hyppäsi tämä vaivattomalta ja herkulliselta kuulostanut tahnaohje paahdetuista palsternakoista. Erilaisia levitteitä ja tahnoja ei sitä paitsi voi ikinä olla liikaa!


PALSTERNAKKATAHNA (kahdeksalle)

n. 400 g palsternakkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Kuori palsternakat ja lohko ne. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kumoa palsternakat pellille. Kypsennä lohkoja uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja paahtuneita. Jäähdytä palsternakat.
3. Mittaa kaikki dipin aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
4. Tarjoa tahnaa dippinä tai leipien täytteenä.

Ohje: Maku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...