sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Luumukaurapuuro

"Lupaathan Mari, että ryhdyt syömään taas aamiaista?", kysyi person trainerini tällä viikolla. "Joo joo", vastasin typertyneenä kehonkoostumusmittauksen tulokset kädessäni. Ne eivät olleet kamalan kaunista luettavaa, eivätkä ikävä kyllä huijaakaan: kehoni on elänyt jo jonkin aikaa säästöliekillä.

Luit oikein. Voisi kuvitella, että bloggaava foodie oilisi se viimeinen ihminen, joka saa tuollaisen tuomion.

Vaikka tottahan se on, että olen jo vuoden verran leikkinyt ruokarytmini kanssa. Ruokailuajat ovat säännölliset joo, mutta kun syö sen kaksi kertaa päivässä, jää esimerkiksi illallisen ja seuraavan päivän lounaan väliin huimat 17 tuntia, jolloin vatsani ei saa muuta ravintoa kuin automaattikahvia ja vettä. Ei siis ihme, jos aineenvaihduntani on hieman sekaisin. Nolona vieläpä myönnän luulleeni, että vuorokauden aikana nautittu kokonaiskalorimäärä on se ainoa painonhallintaan vaikuttava asia.


Mitäkö olen siis tehnyt viime päivät? No opetellut syömään sitä samperin aamiaista. Kun nimittäin herää arkisin kuudelta, ei jaksa muuta kuin kuoria banaanin tai avata jugurttipurkin. Tätä viikonloppua odotin sen sijaan vesi kielellä, sillä olin päättänyt keittäväni pitkästä aikaa kaurapuuroa. Eikä mitä tahansa kaurapuuroa, vaan Siskot kokkaa -blogin Nellen luumupuuroa!

Olen sitä puurokoulukuntaa, joka ei siedä lainkaan suolaa kaurapuurossaan. Voisilmäkin pilaa kokonaisuuden, joten kuorrutankin puuroni yleensä paksulla kiisselillä tai marjoilla ja jääkaappikylmällä kevytmaidolla. Voitte vain kuvitella, miten luotu tämä puuro oli omaan makuuni! Ja sopii muuten mainiosti näin joulun alle, kun kaupasta kuin kaupasta löytyy luumutuotteita :)


LUUMUKAURAPUURO (kahdelle)

5 dl vettä
6 luumua (tuoreita tai kuivattuja)
1 iso ruokalusikallinen luumusosetta (tai maun mukaan)
1 kunnon teelusikallinen hunajaa
n. 2 dl kaurahiutaleita
(suolaa)

1. Pilko luumut ja laita ne kiehuvaan veteen. Kiehuta luumuja kannen alla kunnes ovat hieman hajonneet ja värjänneet veden ruskeaksi.
2. Lisää kaurahiutaleet, hunaja ja luumusose.
3. Pienennä lämpöä ja hauduta puuro kypsäksi.
4. Tarjoile esim. jääkaappikylmän maidon kanssa.

Ohje: Siskot Kokkaa -blogi

5 kommenttia:

  1. Aaminen ei ole helppo nakki minullekaan. Välillä kun aamuisin on megatahmeaa niin syön sen vasta töissä. Arkisin pussipuuro reilulla marjakuorrutuksella on vakiokamaa, viikonloppuisin on ihana nautiskella hyvin hautuneesta puurosta.

    Tsemppiä aamiaistuskaan! Nopeasti siihen tottuu.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Uskon itsekin, että tähän tottuu nopeasti. Tuntuu vaan niin pölöltä syödä väkisin, kun ei ole edes nälkä - välillä jopa päinvastoin ;). Personal trainerini suositteli ensisijaisesti kaurapuuroa, mutta kuulemma luonnonjugurtti ja maitopohjaiset pirtelötkin toimivat aamupalana, jos ei puuroa tee mieli.

    Nuo pussipuurot oli kyllä täysin unohtanut. Niissä oli mielestäni ihan hyviä makujakin... ainakin joskus :)

    VastaaPoista
  3. Ne makupuurot on aika makeita, ei uppoa mulle henk.koht. Mutta se kaura-lesepuuro on aikas jees.

    Ihanaa, sulla on personal trainer. Kuulostaa kiintoisalta ja on varmaan aika motivoivaa. :)

    VastaaPoista
  4. Yksi ihana aamupuuro on kaurapuuroa kanelilla, rusinoilla, hunajalla ja soijamaidolla. Soijamaidon voi korvata varmasti myös jollain hyvällä (runsasrasvaisella) "raakamaidolla" tai mantelimaidolla, mutta se pieni pähkinäisyys on se juttu. Minähän en edes tykkää rusinoista, mutta tämä toimii. Voi tai kp rypsiöljy sopii myös sekaan, jos haluaa vähän enemmän energiaa.
    Suosittelen kokeilemaan, vaikka tää ei välttämättä kuulostakaan niin ihmeelliseltä! :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkistä! Laitan puuron kokeiluun ehkä jo huomenna :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...