Samanlaisia surullisia esimerkkejä löytyy takataskustani ainakin tusinan verran.
MANTELISUKLAAKAKKU SITRUUNA-MASCARPONETÄYTTEELLÄ
Kakkupohja:
200 g hyvää tummaa suklaata (yli 70%:sta)
6 suurta munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
2 dl sokeria
120 g mantelijauhoa
0,5 dl vehnäjauhoja
50 g voita
1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
2. Vatkaa sillä välin keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi.
3. Lisää sulatettu suklaa-voiseos keltuaisvaahdon joukkoon.
4. Lisää jauhot ja mantelijauho.
5. Nostele lopuksin varovasti joukkoon valkuaisvaahto.
6. Paista kakkua noin puoli tuntia 180 asteessa. Tarkempi aika on riippuvainen uunista, mutta kannattaa olla tarkkana, ettei kakku mene kuivaksi.
7. Anna jäähtyä ennen täytteen tekemistä.
Sitruunatäyte:
1 rasia mascarponejuustoa
n. 0,5 purkia lemon curdia
1. Yhdistä lemon curd ja mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää TARVITTAESSA lemon curdia.
2. Puolita kakkupohja ja levitä sitruunatäyte väliin tasaisesti.
Suklaakuorrutus:
180 g tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa
1. Sulata suklaa vesihauteessa ja kuumenna samalla kerma kiehumispisteeseen.
2. Sekoita kuuma kerma sulatetun suklaan joukkoon ja vatkaa kiiltäväksi.
3. Levitä kakun päälle ja anna jähmettyä.
Ohje: Suolaa&Hunajaa ja Consumed life -blogit.
Ps. Leipomisen lisäksi voisin treenata myös kakkujen koristelua/kuorruttamista:
Ps2. Ainiin kysymys! Jos haluan kakusta gluteenittoman, millä korvaan vehnäjauhon?
Hih, ollaan siis yhtä huonoja. Se on eri rotu se leipojat. Hyvän mehevän kakun olet saanut aikaiseksi, mitä siitä, jos meni vähän pidemmän kaavan mukaan ;-)
VastaaPoistaNiin, joskus sitä vaan ihmettelee, miksi ylipäätänsä rupesi leipomaan näillä geeneillä, kun kaupastakin saa valmiita herkkuja :D.
PoistaMä sanoisin, että korvaa vehnä perunajauholla. Tai sitten jollain vaaleella gluteenittomalla sekoituksella. Itse suosin nykyään Jyttejauhoja, kun jostain syystä niillä tuntuu onnistuvan kaikki paljon paremmin, kuin jollain sunnuntain sökötyksillä. Mutta testaisin ehkä eka perunajauhot. Voin pyöräyttää tän itse viikonloppuna gluteenittomana ja raportoida sitten :P
VastaaPoistaPerunajauhoilla! Tulee mukavan kuohkea rakenne samalla. :)
VastaaPoistaEli perunajauhoja siis! Tack tack. :)
VastaaPoistaVAU, ihana kakku! olen aivan käsittämättömän hyvä tuhoamaan leipomukseni, onnistumisprosentti on yleensä 40/60 ;) tätä tekisi kyllä mieli kokeilla, todella mehukkaan näköinen kakku.
VastaaPoistaKiitos! Ja jaan ihan saman onnistumisprosentin :D.
Poista