tiistai 7. elokuuta 2012

Älä tule paha kakku

Toisinaan epäilen omaavani jonkin asteisen aivovaurion. Kukaan normaali kun ei vaan kykene samanlaisiin aivopieruihin, mitä tulee leipomiseen. Tämänkin mantelisuklaakakun reseptin jouduin jo kertaalleen hylkäämään, koska ensimmäisestä yrityksestä syntyi maissikakku (Lue: olin nakannut taikinaan maissijauhoja mantelijauheen sijasta. Oho.) Kerran aiemmin saman tyyppistä kakkua tehdessäni sotkin mantelit kaurahiutaleisiin. Siis voitteko uskoa!

Samanlaisia surullisia esimerkkejä löytyy takataskustani ainakin tusinan verran.


Urani sokerileipurina on siis hieman epäonninen, joskin sitkeä. Revanssi kuvan mantelisuklaakakun kanssa otettiin nimittäin pian ensimmäisen yrityksen jälkeen tuijotettuani taas kuola poskella puoli päivää näitä Jonnan ja Sarin kakkuja. Ei noin suklaista asiaa olekaan! Erityisesti Sarin sitruuna-mascarponetäyte kiehtoi ja se toikin tuhtiin kaakkuun piristävää raikkautta.  Aaaaaaah! Suo-sit-te-len.

MANTELISUKLAAKAKKU SITRUUNA-MASCARPONETÄYTTEELLÄ

Kakkupohja:
200 g hyvää tummaa suklaata (yli 70%:sta)
6 suurta munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
2 dl sokeria
120 g mantelijauhoa
0,5 dl vehnäjauhoja
50 g voita

1.
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
2. Vatkaa sillä välin keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi.
3. Lisää sulatettu suklaa-voiseos keltuaisvaahdon joukkoon.
4. Lisää jauhot ja mantelijauho.
5. Nostele lopuksin varovasti joukkoon valkuaisvaahto.
6. Paista kakkua noin puoli tuntia  180 asteessa. Tarkempi aika on riippuvainen uunista, mutta kannattaa olla tarkkana, ettei kakku mene kuivaksi.
7. Anna jäähtyä ennen täytteen tekemistä.

Sitruunatäyte:
1 rasia mascarponejuustoa
n. 0,5 purkia lemon curdia

1.
Yhdistä lemon curd ja mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää TARVITTAESSA lemon curdia.
2. Puolita kakkupohja ja levitä sitruunatäyte väliin tasaisesti.

Suklaakuorrutus:
180 g tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa

1.
Sulata suklaa vesihauteessa ja kuumenna samalla kerma kiehumispisteeseen.
2. Sekoita kuuma kerma sulatetun suklaan joukkoon ja vatkaa kiiltäväksi.
3. Levitä kakun päälle ja anna jähmettyä.

Ohje: Suolaa&Hunajaa ja Consumed life -blogit.


Ps. Leipomisen lisäksi voisin treenata myös kakkujen koristelua/kuorruttamista:


Ps2. Ainiin kysymys! Jos haluan kakusta gluteenittoman, millä korvaan vehnäjauhon?


7 kommenttia:

  1. Hih, ollaan siis yhtä huonoja. Se on eri rotu se leipojat. Hyvän mehevän kakun olet saanut aikaiseksi, mitä siitä, jos meni vähän pidemmän kaavan mukaan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, joskus sitä vaan ihmettelee, miksi ylipäätänsä rupesi leipomaan näillä geeneillä, kun kaupastakin saa valmiita herkkuja :D.

      Poista
  2. Anonyymi8/8/12 11:56

    Mä sanoisin, että korvaa vehnä perunajauholla. Tai sitten jollain vaaleella gluteenittomalla sekoituksella. Itse suosin nykyään Jyttejauhoja, kun jostain syystä niillä tuntuu onnistuvan kaikki paljon paremmin, kuin jollain sunnuntain sökötyksillä. Mutta testaisin ehkä eka perunajauhot. Voin pyöräyttää tän itse viikonloppuna gluteenittomana ja raportoida sitten :P

    VastaaPoista
  3. Perunajauhoilla! Tulee mukavan kuohkea rakenne samalla. :)

    VastaaPoista
  4. Eli perunajauhoja siis! Tack tack. :)

    VastaaPoista
  5. VAU, ihana kakku! olen aivan käsittämättömän hyvä tuhoamaan leipomukseni, onnistumisprosentti on yleensä 40/60 ;) tätä tekisi kyllä mieli kokeilla, todella mehukkaan näköinen kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja jaan ihan saman onnistumisprosentin :D.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...