LISUKEPUNAJUURET (neljälle)
6 - 7 keskikokoista punajuurta
3 - 4 rkl voita
4 rkl balsamietikkaa
4 rkl soijakastiketta
3 rkl valkoviiniä
lehtipersiljaa
1. Leikkaa punajuurista naatit pois ja keitä kuorineen suolatussa, vähässä vedessä koon mukaan noin 15-25 minuuttia. Isoja talven mukuloita voi joutua keittämään yli puolikin tuntia. Kokeile kypsyyttä haarukan tai vihannesveitsen avulla. Kippaa valmis lasti kylmään veteen, jotta kuoriminen ei polta näppejäsi. Kuori irtoaa kypsästä punajuuresta helposti puristelemalla.
2. Lohko punajuuret ja paista niitä hetki pannulla noin puolessa ruokausikallisessa voita. Pari minuuttia riittää, lohkot lämpenevät ja voi kiillottaa pinnan kauniisti.
3. Kaada joukkoon balsamietikka, soijakastike ja valkoviini. Kiehuta muutama minuutti miedolla lämmöllä, niin että noin puolet nesteestä haihtuu.
4. Nosta pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon loppu voi ja persiljasilppu. Sekoittele, jotta voi sulaa.
Ohje: Alexander ja Hanna Gullichsen: Safkaa - parempaa arkiruokaa (s 67)
Oi! Näyttää ihanalta. Kiitos ohjeesta, pitänee harkita tuon keittokirjan ostamista. Harmi vain, että se taitaa olla melko lihapainoitteinen, eli suuri osa ohjeista menee ohi tai vaatii jatkojalostusta. :)
VastaaPoistaKirjassa on musta parasta just nämä lisukkeet :)
PoistaOi, näyttää hyvältä! Eikö vaan olekin maistuva setti, siinä on punajuuret parhaimmillaan. Ja pastan sekaan mars, maistuu sitenkin. ;)
VastaaPoistaHosulille tiedoksi että kirjassa on paljon kala- ja kasvisruokia myös, pyrimme siihen että sillä olisi annettavaa heillekin, jotka eivät lihaan kajoa. Kuanista loppukesää!
JOOOO, täytyy hukuttaa nämä pastaan seuraavalla kerralla!
PoistaKiitos tiedosta, ei kuulosta hullummalta! :)
PoistaAh, tiedänpä mihin upotan nuo ylijäämä-punajuuret.
VastaaPoista