Ohje on lohturuokakuningattaren Nigella Lawsonin Nigella Express -kirjasta ja juuri tekijänsä takia uskalsin sitä kokeilla. Tekoprosessi oli selkeä ja vaivaton - valmis taikinamassa ehkä liiankin hyvää ihan sellaisenaan ahmittavaksi. Kannatti. Jos en aiemmin ollut erityisen hyvä keksileipuri, muuttivat nämä minttusuklaiset versiot täysin tuulen suuntaa. Minkähän makuisia keksejä tekisin seuraavaksi?
MINTTUSUKLAAKEKSIT (noin 26 keksiä)
100 g pehmeää voita
150 g fariinisokeria
1 tl vanljauutetta
1 kananmuna
150 g vehnäjauhoja
35 g kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
200 g rouhittua tummaa suklaata
Kuorrute:
75 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kiehuvaa vettä
1/4 tl piparminttu-uutetta
1. Kuumenna uuni n. 180 asteeseen.
2. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi ja vatkaa joukkoon vaniljauute ja kananmuna.
3. Sekoita jauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe kulhossa ja vatkaa se hiljalleen voiseoksen joukkoon. Kääntele rouhittu suklaa lopuksi taikinaan.
4. Nostele taikinasta nokareita 15 ml:n kokoisella, pyöreäreunaisella mittalusikalla. Laita nokareet leivinpaperilla päällystetylle pellille ja jätä niiden väliin tilaa.
5. Paista keksejä uunissa 12 minuuttia, ja anna niiden asettua pellillä muutama minuutti ennen kuin nostelet ne jäähtymään ritilälle. Laita ritilän alle tässä vaiheessa pala sanomalehteä, jotta et myöhemmin sotke pöytää kuorrutteella.
6. Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes ne sekoittuvat.
7. Valuta kuorrutetta teelusikalla jokaisen jäähtyneen keksin päälle ristiin rastiin.
Ohje: Nigella Lawson - Nigella Express
Pssst. Blogini on ehdolla lukijoiden suosikkiruokablogiksi Glorian Blog Awards 2012 -mittelöissä. Anna äänesi täällä.
Mmm.. Minttusuklaakeksit kuulostavat mainioilta! Uskaltaisikohan (lue: ehtisiköhän) joskus kokeilla. Tai sitten odotan, että teet niitä uudestaan ja saan pari maistiaista :P
VastaaPoistaKekseistä tuli sellainen hitti, että enköhän tee niitä jatkossa joka kekkereille. Saat sinäkin sitten maistaa ;).
Poista