tiistai 11. joulukuuta 2012

LUUKKU 11: Paahdetut mausteiset pähkinät

Ovatko joulukortit jo postissa? Jos eivät, pane korttipaja pystyyn jo tänään, sillä ylihuomenna on viimeinen mahdollisuus liimata niihin hieman halvempi 60 sentin postimerkki. Itse paahdetuista pähkinöistä saa virtaa urakkaan ja hauskaa naposteltavaa.


Joku voi muistaa nämä pähkinät jo vanhan blogin puolelta. Rakastan edelleen varauksetta etenkin lemon pepper -pähkinöitä, mutta tällä kertaa sain sweet & spicy -pähkinöihinkin koukuttavan paljon potkua käyttämällä srilankalaista chilijauhetta.

Toki pähkinöitä voi maustaa lukuisilla muillakin mausteilla. Hyviä ne ovat myös ihan paljaaltaan paahdettuina tai sokerilla karamellisoituneina.

LEMON PEPPER -PÄHKINÄT

2,5 dl maustamattomia pähkinöitä (esim. cashewpähkinöitä, maapähkinöitä tai manteleita)
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 luomusitruunan kuori raastettuna


1. Paahda pähkinöitä ja sokeria pannulla. Käännä lämpöä pienemmällä, kun sokeri alkaa sulaa, ja jatka paahtamista. Varo kuitenkin polttamasta pähkinöitä!

2. Kun sokeri on lähes sulanut ja pähkinät paahtuneet, rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa ja sekoita hyvin. Lisää yhden sitruunan kuori raastettuna ja sekoita hetki.

3. Kaada pähkinät leivinpaperille ja anna jäähtyä.

SWEET & SPICY -PÄHKINÄT

2,5 dl maustamattomia pähkinöitä
0,5 dl tummaa sokeria
1/2 tl chilijauhetta
1/4 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria ja/tai cayannepippuria


Valmista pähkinät kuten lemon pepper -pähkinätkin, mutta vaihda mausteet.

8 kommenttia:

  1. Rakastan chilipähkinöitä! Olen kyllä tehnyt niitä eri reseptillä, johon ei tule ollenkaan sokeria, kurkkaa ohje täältä. Nuo sweet&spicyt menevät kyllä heti testauslistalle!

    VastaaPoista
  2. Nämä eivät voi olla kuin järkyttävän hyviä!

    VastaaPoista
  3. Tämä joulukalenteri on täynnä toinen toistaan herkullisempia ohjeita, kiitos. Joulu tulee liian nopeasti, en ehdi testata näitä kaikkia :)

    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi joulu tulee joka vuosi ;). Ja esimerkiksi näitä pähkinöitähän voi tehdä kesät talvet.

      Poista
  4. Nam, kokeiltu ja jo syöty ! tein myös savustettuja manteleita nestemäisellä savulla ;-) todella hyviä myös !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä mitä, savuaromia! Eipä ole tullut itselläni mieleenkään sotkea nestemäistä savua myös paahdettuihin pähkinöihin, joten kiitti vinkistä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...