Ohje on ihan perinteinen ja voit muokata sitä vaihtamalla suklaan johonkin muuhun makuun tai jättämällä pähkinärouheen kokonaan pois. Viime keväänä tein lime-valkosuklaafudgea, joka oli ihan menestys, ja nyt kiinnostaisi kokeilla vielä tumman suklaan ja appelsiinikuoriraasteen yhdistämistä. Osaisiko joku kehittää piparifudgen?
MINTTUSUKLAA-PÄHKINÄFUDGE
2 dl kuohukermaa
100 g voita
3 dl ruokosokeria
200 g minttukrokanttisuklaata
1 dl hasselpähkinärouhetta
1. Rouhi suklaa valmiiksi.
2. Mittaa kuohukerma, sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoitellen 8-10 minuuttia. Tee kuulakoe: tiputa seosta n. ½ tl kylmään veteen. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on seos valmista.
3. Lisää joukkoon minttusuklaa- ja hasselpähkinärouhe. Vatkaa seosta pari minuuttia.
4. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18 x 18 cm). Nosta jääkaappiin jähmettymään.
5. Leikkaa terävällä, öljytyllä veitsellä 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi. Säilytä fudgepaloja jääkaapissa.
(psst.
VastaaPoista2.5dl sokeria
2.5dl fariinisokeria
1.25dl kermaa
0.3dl tummaa siirappia/ vaahterasiirappia
0.6dl voita
1tl vaniljaa
1rkl piparimaustetta
2.5dl pähkinärouhetta
TULEE HYVÄÄ!)
Oi! Kuulostaa hyvältä :)
PoistaJust mietin, että mitä joulukarkkia tänä vuonna tekisi, tämä voisi olla hyvä ehdokas :)
VastaaPoistaKannatan! Se, joka ei näistä pidä, ei varmaan ole edes ihminen, koska voi + sokeri + kerma + suklaa = perfect!
PoistaNyt joudun arpomaan teenkö näitä vai lime-valkosuklaafudgeja työkavereille joululahjoiksi. Hirvittävän vaikea ongelma. Ehkä teen siis molempia :)
VastaaPoistaMolempi parempi ;)
PoistaToimii! Nimimerkki Kokemusta on ja lisää on saatava.
VastaaPoista:)
PoistaKermaa ja voita - ei voi olla kuin hyvää :-)
VastaaPoistaFudgeni ei jähmettynyt! :( Onko ideoita, mitä voisin tehdä jääkaapissa odottelevalle pehmeälle fudgemömmölle? Mietin, josko se uppoaisi keksitaikinaan tai piiraan täytteeksi. Pelkään, että kohta syön sen suoraan vuoasta lusikalla kaapien...
VastaaPoistaHei teitkö tuon kuulakokeen? Jos massa jähmettyy kylmässä vedessä, pitäisi sen jähmettyä myös jääkaapissa. Tai käytitkö esim. laktoositonta kermaa? Itselläni ei ole kokemusta siitä, mutta olen kuullut, että jotkut laktoosittomat kermat käyttäytyy vähän hassusti kuumetessaan.
PoistaMutta positiivisesti ajateltuna: nyt sulla on käytännössä vähän jämäkkää sulaankiniuskia :D. Minä sotkisin sen varmaan juurikin johonkin keksi- tai muffinitaikinaan :)
Kiitos ohjeesta!! Sovelsin vähän ja onnistui ekakertalaiselta fudgenkeittelijältä erinomaisesti: http://kuhanny-joku-o.blogspot.fi/
VastaaPoistaJee, hienoa että onnistui! :)
Poista