Tänä vuonna joudun ikäväkseni sivuuttamaan joulupöydän parhaimmat palat: siian- ja muikunmädit sekä graavi- ja kylmäsavukalat. Yhyy! Uhmakkaana jo julistinkin korvaavani niiden jättämät aukot järjettömällä määrällä suklaata, mutta tämä smetanasilli on ihan hyvä lohduttaja sekin.
Tuomas loihti tätä kupposen ensimmäisen kerran pari-kolme vuotta
sitten ja on saanutkin toistaa tekonsa sen jälkeen joka joulu - ja vähän
muulloinkin. Kannustan siis teitäkin kokeilemaan ja maistamaan smetanasilliä myös väkevän saaristolaisleivän kumppanina. Suosio on taattu!
SMETANASILLI (aika monelle syöjälle, mutta loppuu silti aina kesken)
n. 250 g matjesillifilettä
1 keskikokoinen punasipuli
200-250 g smetanaa
tuoretta tilliä hienonnettuna
suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Valmista smetanasilli jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua.
2. Leikkaa matjesillifile suuhun mentäviksi, kapeiksi siivuiksi. Hienonna punasipuli.
3. Yhdistä silli, punasipuli, smetana, tilli ja sekoita. Mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla.
Tykkään smetanasta ja tykkään sillistä ... tää ei siis voi olla kuin hyvää.
VastaaPoistaIloista suklaamässäilyä ! Muista varoa närästystä... nimim. hankki jouluna kuopusta odottaessa hirveät kivut ihan vaan syömällä liikaa. Ei ollut hauskaa, mutta siltä välttyy kuuntelemalla masukkia ja varomalla ylenmääräisyyttä. :-)
Täytyy juu varoa. Sitä tulee nykyään niin ällöttävän nopeasti ja vähästä täyteen ja mulla kun tuo rauhallisesti ja kohtuudella syöminen ei ole ikinä ollut se omin juttu :D.
PoistaOmpas herkku, näyttääkin ihanalta! Mulla on vähän sama ongelma näillä viikoilla rv 34.. harmittaa jo nyt että pitää syödä jouluaterialla linnunannos ;)
VastaaPoistaTämä on kyllä todellinen herkku! Tuolla sitä on taas odottamassa melkein litra huomista ja joulupyhiä. Eiköhän niillä pärjää :).
PoistaKaunista joulua ja voimia loppuraskauteen. Täällä paukkui tänään 38+0 :).
Tulin kehumaan, tämä on herkullista! Olen tehnyt tätä useana jouluna ja usein myös välipäivinä, kuten tänään 😋
VastaaPoista