maanantai 24. joulukuuta 2012

LUUKKU 24: Jouluinen glögipannacotta

Hei, tonttu-ukot hyppikää,
nyt on riemun raikkahin aika!


Niin se joulu joutui ja niin teki myös Pumpkin Jamin joulukalenterin vihonviimeinen postaus. Oli hippusen vaikea päättää, mitä tämän luukun taakse tulisi (ja voin paljastaa, että vielä toissapäivänä ei meinannut tulla yhtikäs mitään!), mutta juhlan kunniaksi saatte vielä yhden suussa sulavan, helpon ja jouluisen jälkiruokavinkin. Voiko niitä muka olla liikaa? E-e-eeei.

Sitäpaitsi kaikki palvovat pannacottaa. Joulunakin (ja etekin sillon).


JOULUINEN GLÖGIPANNACOTTA (neljälle)

2 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 vaniljatanko
1/2 tl kanelia
hyppysellinen jauhettua kardemummaa
hyppysellinen jauhettua pomeranssinkuorta 

Pinnalle:
3/4 dl glögitiivistettä + 1/2 dl vettä (tai reilu desi tavallista glögiä)
1 rkl hyytelösokeria

muutama puolukka tai karpalo koristeeksi

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutin ajaksi.

2. Laita kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko kahtia ja raaputa siemeniä hieman irti. Lisää sekä siemenet että halkaistu vaniljatanko kermaseokseen. Lisää kaneli, jauhettu kardemumma ja pomeranssinkuori. Anna seoksen lämmetä kiehumispisteeseen ja nosta kattila pois liedeltä.

3. Nouki vaniljatanko pois. Sekoita vispilällä seoksen joukkoon lionneet ja kuivaksi puristetut liivatelehdet. Varo kuitenkin, ettei kerma vaahtoudu.

4. Annostele pannacotta hiukan jäähtyneenä laseihin tai jälkiruokakulhoihin. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

5. Kiehauta glögi. Lisää hyytelösokeri sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lusikoi glögisiirappi varovasti hyytyneiden pannacotta-annosten päälle ja koristele muutamalla marjalla. Laita pannacotat jääkaappiin jähmettymään vielä hetkeksi.


Nyt tämä bloggaaja sulkee läppärinsä ja ryntää ennalta määrittelemättömän pituiselle joululomalle, sillä vaikka itse kerskunkin, niin onhan tässä tullut huhkittua. 24 perättäistä reseptipostausta, lukemattomia kauppalistoja, inspiraation valvottamia öitä, onnistumisen riemua (ja vastapainona toki myös pilalle menneitä herkkuja), karttuneita ruuanlaittotaitoja, mieltä nostattavia kommenttejanne ja mitä vielä! On ollut ihan paras kuukausi ja vaikka en ihan heti lupaa seuraavalle vuodelle samanlaista kimaraa, on tämä ainakin ollut blogihistoriani hauskin (vaikkakin työläin) haaste itselleni. Ja jyrkästi kohonneista kävijämääristä päätellen myös te olette pitäneet joulukalenteristani. Kiitos, että jaksoitte tsempata ja pysyä mukana!

Loppuun vielä paras joulubiisi ultimate parhaimmalta joululevyltä, jonka puhkisoittaminen on ollut osa omaa jouluperinnettäni aina julkaisuvuodesta -97 asti. On se vaan niin hyvä!





Iloista ja maukasta joulua!


8 kommenttia:

  1. Kiitos tästä kalenterista - on ollut ihana seurailla tätä joulua odotellessa. Ja hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös sinnepäin, että jaksoit pysyä mukana :)

      Poista
  2. Kiva on ollut kalenteri - Näihin postauksiin pitää vielä palata ennen vuodenvaihdetta, kun mietitään herkkuja loppulomalle :-)
    Tonttuisaa joulunaikaa !

    VastaaPoista
  3. Huiman työn olet kyllä tehnyt! Rentouttavaa ja herkullista lomaa! :) Kaunis kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työstä tämä joulukalenteri alkoi jo käydäkin, mutta onneksi vasta viimeisillä metreillä. Nyt ihmetellään, osaanko enää edes leipoa/kokata mitään ei-jouluista, kun päässä pyörii edelleen kanelit, lantut, suklaat ja kardemummat ;).

      Ja kiitos!

      Poista
  4. Hei munkin piti tulla vielä kiittelemään että ihan mahtava on ollut sun kalenteri! Tuli niin paljon kivoja reseptejä että on ensi joulu jo pelastettu :) Ja siis hullu duuni, musta tuntuu että vaikka meidän kalenterissa on useampi tekijä niin siltikin siinä on aina paljon hommaa. Hankalinta on ehkä just se kun päässä pyörii kaikki mahdolliset jouluiset reseptit ja raaka-aineet ja ei tiedä mihin keskittyisi. No nyt voi keskittyä vaan jämien syömiseen :) Kiitos ja leppoisaa vuoden vaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan tämä ihan hullu urakka :D. Jos olisin ollut päivätöissä, olisi kalenteri todellakin jäänyt vain haaveeksi. Saas nähdä, mikä elämäntilanne on sitten vuoden päästä.

      Ja kiitos siis vielä kerran Herkulle ja Koukulle, jonka joulukalenteri(t) oli todellinen inspiraation lähde. Ilman teidän aiempia kalentereita en olisi ikinä edes tarttunut ideaan :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...