tiistai 13. maaliskuuta 2012

Tapenade

WARNING!

Tähän postaukseen sisältyvään oliivitahnaan syntyy suoranainen himo dipattuasi siihen esimerkiksi vastustelemattoman hyvää vaaleaa leipää. On siis suositeltavaa valmistaa sitä ihan itse ja vaikka viikoittain. Ei se ole edes vaikeaa! 

We preserve the right to assume you can read this warning.


TAPENADE - OLIIVITAHNA

2 dl kalamataoliiveja
2 rkl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
nippu tuoretta basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria

1. Poista kalamataoliiveista kivet.
2. Lisää kaikki ainekset korkeareunaisen astiaan ja survaise tasaiseksi. Tarjoile tuoreen, hyvän leivän kanssa.


Huomenna saatte reseptin keittoon, jonka kanssa tapenadea ja leipää tarjoilin :)




7 kommenttia:

  1. Mun onkin jo pitkään pitänyt tehdä tapenadea itse. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä!

      (Vitsit, luin sun ja Hosulin kommentit eilen illalla puoli unessa kännykällä ja tajusin, että oon kirjoittanut tapenaden väärin. Ei auttanut muu kuin könytä vielä kertaalleen ylös ja avata läppäri. Lukihäiriö ja perfektionisti samassa ruumiissa - ei hyvä :D).

      Poista
  2. Oi jee! Söin vähän aikaa sitten aivan superhyvää tapenadea kreikkalaisessa ravintolassa, joten tätä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :). On se vaan niin hyvää. Ja toimii myös vihreistä oliiveista tehtynä (muttei missään nimessä niistä mustaksi värjätyistä ällötyksistä).

      Poista
    2. Joo hyi, ei niitä ainakaan!

      Poista
  3. Täälläkin tapenaden ystävä, se on niiiiiin ihanaa! Minä koin jonkun valaistumisen tässä talvella ja honasin, että sitähän tosiaan voi tehdä itse, eikä valmista kamaa ostaa. Minun ohjeessani oli lisäksi anjovista. Hyvää oli! Ja nythän sitä alkoi taas tehdä mieli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joihinkin tapenaadeihin tosiaan tulee anjovista. Täytyy kokeilla joskus sitäkin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...