torstai 13. joulukuuta 2012

LUUKKU 13: Kookospallot porkkanasta

Kuka muistaa kaurahiutaleista, kookoksesta ja kaakaojauheesta muovatut kookospallot? Varmaan joka ikinen. Minullekin ne taisivat olla riisisuklaan lisäksi ensimmäiset makeat leivonnaiset, joita uskalsin tehdä lapsena itsekseni ja jotka vieläpä onnistuivat. Ah, ysärinostalgiaa!

Seuraava kysymys: kenelle on tullut mieleen, että kauran ja rasvan voi korvata kookospalloissakin raikkaammalla porkkanalla?


Porkkanan lisäksi tässä tovi sitten löytämässäni reseptissä maistuu sitruuna, vanilja, kaardemumma ja häivähdys konjakkia (jonka voi korvata ihan hyvin halvemmalla brandylla ja jota en suosittele jättämään näistä leivoksista pois).  Ensipuraisu on yllättävä ja seuraavan jälkeen syömistä ei malta enää lopettaa.

Porkkana-kookospallot sopivat äärettömän hyvin esimerkiksi joulun kahvipöydän raikastajiksi. Huomatkaa, että ohje on myös täysin vegaaninen ja gluteeniton!

PORKKANA-KOOKOSPALLOT (n. 35 palloa)

500 g porkkanoita
250 g kidesokeria
1 luomusitruunan kuori
400 g kookoshiutaleita
1 tl vanilja-aromia
3 - 4 rkl konjakkia
3/4 tl jauhettua kardemummaa

1. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienoimmalla terällä. Pese ja raasta sitruunan kuori.

2. Mittaa sokeri paistinpannulle ja lisää porkkanaraaste. Keittele seosta keskilämmöllä kunnes porkkanoista lähtevä neste on haihtunut ja raaste on karamellisoitunut. Lisää sitruunankuoriraaste, puolet kookoshiutaleista, vanilja-aromi, konjakki ja kaardemumma. Sekoita massa tasaiseksi ja siirrä pois liedeltä. Jäähdytä.

3. Puristele ja muotoile massasta palloja. Kieritä pallot kookoshiutaleissa ja aseta tarjoiluastiaan. Kookospallot säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Ohje: täältä.


12 kommenttia:

  1. Onpas somat pallerot, vaikken kookoksen ylin ystävä olekaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi räkä. Kookoksesta pitäminen on suurin ehto näistä palleroista pitämiselle :(

      Poista
  2. oih, vaikuttaa ihanilta! testiin menee! t. nimim. kookoksen ylin ystävä

    VastaaPoista
  3. Mä en ole vielä uskaltautunut tekemään riisisuklaata, sen verran överisti niitä tuli joskus tehtyä ja syötyä. Kookospallot olivat (onneksi) riisisuklaisiin verrattuna semisti työläämpiä, niistä ei ole jäänyt samanlaisia överitraumoja, joten näitä voisi kyllä mainiosti kokeilla. Muistan, että Myllyn parhaiden kaurahiutalepaketissa oli kyljessä kookospallojen resepti. Mulla on se salettiin jossain leikattuna tallessa. Oh dear.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistähän minä keksin aikanaan kookospallojen ohjeen? Köksänkirjasta? Ei, olin paljon nuorempi silloin, kun niitä aloin pyörittelemään. Äh, ei voi muistaa. Voi olla, että kimmoke lähti siitä samaisen paketin kyljestäkin.

      Rupesipa muuten tekemään mieli kookospalloja!

      Poista
  4. Tehdäänhän halvaakin porkkanasta;D Kiva ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt piti ihan googlettaa porkkanahalva ja kappas, niinpäs tehdäänkin! :)

      Poista
  5. Minä muistan - vaikka meneekin kasarimeiningiksi... Herkullisia silloin ja herkuilta näyttävät nämäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisiköhän niitä autenttisia kookospalloja tehdä vielä ennen joulua? Kaikki tämä nostalgia herätti pienen himon :)

      Poista
  6. Oho, jopas oli hauska idea! oliks nää hyvii kans? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli! Vähän erilaisia mutta hyviä :). Porkkanakookospallerot toimivat ehkä parhaiten sellaisessa kahvipöydässä, jonka muut antimet ovat suht. raskaita. Sillein raikastajina nääs.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...