sunnuntai 2. joulukuuta 2012

LUUKKU 2: Kookosriisipuuro paahdetulla mangolla

Rrrrrrrakastan riisipuuroa jouluisella rusinakeitolla tai sekametelisopalla, mutta miksikäs keittoa ei voisi korvata joululle maistuvilla ja tuoksuvilla paahdetuilla hedelmillä? Samalla riisipuuron sekaan voi lorauttaa tölkin kookosmaitoa. Vaikka vain vaihtelun vuoksi.


Inspis tähän astetta eksoottisempaan puuroversioon lähti Jamie Magazinen ei-niin-jouluisesta kookosriisivanukkaasta ja intialaisittain maustetuista, paahdetuista hedelmistä. Sanotaanko nyt vaikka niin, että t o i m i i. Seuraavalla kerralla voisin vaihtaa kokeilumielessä toisen mangon tuoreeseen ananakseen.

KOOKOSRIISIPUURO (neljälle)

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
4 dl kookosmaitoa
6 dl kevytmaitoa
½ tl suolaa

Kiehauta vesi paksupohjaisessa kattilassa tai pinnoitetussa kattilassa (esim. teflon). Lisää riisit. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin, n. 5 min. Lisää maidot. Anna kiehua hiljalleen 15 min koko ajan puulastalla pohjasta sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan. Peitä kattila kannella ja nosta pois kuumalta levyltä viereiselle levylle. Anna hautua kypsäksi n. 45 min. Lisää suola, sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua.

PAAHDETUT MANGOT:

2 kypsää mangoa
1 appelsiinin mehu (+ raastettu kuori, jos käytät luomua)
1 tl kanelia
ripaus jauhettua kardemummaa

ripaus jauhettua neilikkaa
½ dl muscovadosokeria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja pilko mango kuutioiksi (katso mallia vaikka täältä). Aseta kuutiot uunivuokaan ja purista appelsiinin mehut päälle. Sekoita muscovadosokeri ja mausteet erillisessä kulhossa ja sirottele hedelmien päälle. Paahda mangoja uunin ylätasolla n. 15-20 minuuttia kunnes sokerimausteseos on karamellisoitunut.




8 kommenttia:

  1. Oi että. Saiskohan tuolla kookoksella puuroa vierastavat lapsetkin innostumaan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiko kukaan vierastaa riisipuuroa?! Ihan uutta minulle, mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla. T: Puurohullu.

      Poista
  2. Tälle aamulle ei kookosmaitoa löytynyt kaapista, mutta seuraavana vapaapäivänä kyllä on! (Eli jo torstaina, jeee!) Kuulostaa ihan mahtavalta. Mäkin rrrrakastan riisipuuroa. Ja kookosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Muistan, että peruskoulussa parasta ruokaa oli just riisipuuro. Harmi, ettei sitäenää nykyään muista syödä yhtä usein.

      Poista
  3. Vähän tuon tapaista riisipuuroa valmisti ystäväni Venezuelan aikana.

    VastaaPoista
  4. Tulin heti vastavierailulle tosin olen kyllä käynyt täällä ennenkin. Silloin kun vielä kerkesin surffaamaan vähän enemmän;o) Tämä vaikuttaa herkulliselta, täytyy lisätä korvan taakse!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...