tiistai 4. joulukuuta 2012

LUUKKU 4: Luumurahka

Tiedättekö sen Valio Vanilla -brändin luumurahkavaahdon? R-A-K-A-S-T-A-N sitä! Harmi vain, että kyse on kausituotteesta ja ainakaan tänä vuonna en ole sitä kaupoissa saati Valion omilla sivuilla nähnyt. Ei auta muu kuin tehdä rahka ihan itse. Tehkää tekin. Superhelppo, piparimuruilla sliipattu luumurahka sopii myös jouluaterian jälkkäriksi.


LUUMURAHKA (neljälle)

2 dl kermaa
1 prk (200 g) Valio rommi-rusinarahkaa (voi korvata myös maustamattomalla rahkalla)
n. 150-200 g luumumarmelaadia (tai enemmän, jos käytät maustamatonta rahkaa)
1 luomusitruunan raastettu kuori
1 tl vaniljasokeria
piparkakkuja murusteltuna

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita luumumarmeladi, rahka ja sitruunankuoriraaste keskenään ja nostele kermavaahto joukkoon. Mausta tarvittaessa vaniljasokerilla. Koristele piparkakun muruilla.


10 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun muistutit tästä ! Luumukräämi on suurtaherkkuani ja rahka tuo siihen raikkautta. Itsenäisyyspäivänä testataan, miten uppoa lapsiin.

    Arvaus : 1,5v tykkää, 8v ihan ok, 10v nyrpistelee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tule sitten kertomaan, miten kävi ;).

      Poista
  2. Ah, rahkat on musta täydellisiä joulunajan jälkkäreitä. Ja luumu sopii niihin älyttömän hyvin. Mutta hei sesonkituotteista piti sanoa että mä en puolestani malta odottaa luumukeittoa, en muista minkä firman (olisko sekin Valio) mutta kausituote noissa mehukeitoissa, ihan paras! Ja siis toivottavasti tulee hyllyihin tänä vuonna. Go luumu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ihan luumujälkiruokafani. Voisin syödä esim. kuivattuja luumuja ihan mielin määrin sellaisenaan, ellei siitä koituisi tiettyjä sivuoireita ;)

      Ja kausimaut ovat mahtava oivallus, mikäli niiden tuotantoa ei sitten lopeteta esim. IKINÄ. Olisin vetänyt jo viime vuonna luumurahkavaahtoöverit, jos olisin tiennyt, etten sitä tänä vuonna saa. Mur.

      Poista
    2. Joo se on kyllä hanurista, kausituotteiden vaarat. Tsekkasin muuten sen keiton, se olikin luumu-rusinakeitto ja samaisen valmistajan, testaa!

      Poista
  3. Luumurahka on meidän perheen perinteinen joulujälkkäri! Täytyypä vinkata äiskälle tai tehdä itse tämä versio eli lisätä piparia ja sitruunaa. Toimii varmasti! (Rommirusina yööök..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo rommirusina ei kyllä maitu noiden makujen seasta oikeen yhtään... paitsi sen verran, että rommirusinarahkasta tehty versio on tuplasti parempaa! ;)

      Poista
    2. Äiskä varmasti tykkäisi! Rommirusina kuuluu mun makuinhokeissa samaan sarjaan kahvin, punssin, tiramisun ja muiden "aikuismakujen" kanssa :D

      Poista
    3. Tiedätkös, kaikista ruoka-aneista voi opetella pitämään, kun vain päättää niin ja maistettu ruoka on laadukkaassa muodossa :).


      T: Entinen korianterin vihaaja, joka rakastui neljä vuotta sitten yllättäen guacamoleen.

      Poista
    4. Kyllä varmasti voi opetella pitämään, en epäile yhtään. Niitä vaan pitäisi jossain päästä/joutua syömään. Kaupan hyllyllä ei tule mieleenkään valita niitä aikuismakuja :)

      Terveisin entinen oliivien, fetan, valkosipulin ja valkoviinin vihaaja ja nykyinen korianterin vihaaja :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...