Jos ruokapöytä täyttyy aattoiltana aina samoista perinteisistä laatikko- ja kinkkuklassikoista, hae vaihtelevuutta kalaruuilla! Savukalankaan ei tarvitse olla tarjolla aina sellaisenaan, vaan sen voi sekoittaa hienonnetun punasipulin ja ranskankerman kera tahnaksi ja jemmata paistettujen omenasiivujen väliin. Hurrrrrjan hyvää!
OMENA-SAVUKALATORNIT (10 KPL)
2 - 3 omenaa (Idared tai Red Delicious)
2 rkl voita
½ limetin mehu
tuoretta korianteria silputtuna
Savukalatäyte:
3 dl savustettua lohta tai siikaa perattuna ja hienonnettuna
150 g ranskankermaa
1 pieni punasipuli
1/4 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Valmista ensin savukalatäyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Siirrä täyte peitettynä jääkaappiin maustumaan.
Leikkaa pestyt omenat ohuiksi viipaleiksi (tarvitset 20 kpl).
Kuumenna voi paistinpannulla ja paista omenaviipaleet molemin puolin kullan värisiksi. Älä ylikypsennä, etteivät viipaleet hajoa.
Purista pannulle limetin mehu ja lisää korianterisilppu. Kääntele omenaviipaleet vielä kerran ja nosta ne sitten lautaselle jäähtymään.
Levitä 10 omenaviipaleelle nokare savukalatäytettä ja nosta toinen omenaviipale päälle. Koristele halutessasi korianterilla. Tarjoa saman tien.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti