torstai 19. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERIN LUUKKU 19


Vaikka hyvä lanttu - ja oikein imelletty perunalaatikko ovat ehkä jopa oman jouluni kruunuja, on välillä hauska testaila myös muista juureksista valmistettuja lootia. Tähän pähkinäiseen palsternakkalaatikkoon heittelin sekä sitä itseään palsternakkaa, että jouluisia mausteita. Paahteiset saksanpähkinät tuovat kivaa rapsakkuutta. Suosittelen kokeilemaan!


PÄHKINÄINEN PALSTERNAKKALAATIKKO


600g palsternakkaa
200 g juuriselleriä
3 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 t jauhettua inkivääriä
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 dl siirappia tai hunajaa
70g saksanpähkinöitä
2 rkl voita

Pese ja kuori palsternakat sekä selleri. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lado juurekset voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Sekoita mausteet kermaan ja lorauta seos vuokaan. Ripottele pinnalle rouhitut saksanpähkinät. Viimeistele pinta siirapilla/hunajalla ja muutamalla voinokareella. Paista palsternakkalaatikkoa n. 160-asteisen uunin alatasolla tunnista kahteen. Paistoaika riippuu juuresviipaleiden paksuudesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...