TAPANINPÄIVÄN SAARISTOLAISSALAATTI
savulohta
pari siivua saaristolaisleipää
pari kananmunaa
salaattia
punasipulia
tomaattia
kurkkua
Kastike:
n. 2 dl turkkilaista jugurttia
3 rkl tuoretta tilliä (tai pari tl kuivattua)
½ sitruunan mehu
1 tl dijonsinappia
suolaa
valkopippuria
Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Nosta kastike jääkaappiin makustumaan hetkeksi.
Keitä munat koviksi. Paloittele saaristolaisleipäsiivut ja paahda ne krutongeiksi öljyssä kuumalla pannulla. Poista kalasta ruodot. Viipaloi punasipuli, tomaatit ja kurkku. Pese ja revi salaatti.
Yhdistä salaatti, punasipuli, tomaatit ja kurkut ja sekoita sekaan kastike. Nosta salaatti lautasille ja levitä päälle kala, krutongit ja kananmunalohkot.
Rentoa tapania!
Pssst! Seuraa blogiani Bloglovinissa, Facebookissa, Blogilistalla, Pinterestissä sekä Instagramissa.
Ihana salaatti! Täytyypä kokeilla miten meidän Merenkurkun puolukkainen saaristolaisleipä toimii tässä yhtälössä. Joskus jämät hyödynnettynä vaan on parempaa kuin alkuperäinen.
VastaaPoistaViimeinen lauseesi on kyllä niin totta :)
Poista